Willem Alexnderschool onthult nieuwe naam voor school in Hoog Zandveld

Basisschool de Zandbloem. Dat is de nieuwe naam van de Willem Alexanderschool, locatie Hoog Zandveld geworden. Dit werd afgelopen donderdag met alle leerlingen en het schoolteam van de gevierd in de speelzaal. Daar zag iedereen middels een video de bekendmaking van de nieuwe naam van de school aan de Lupinstraat in Nieuwegein Zuid. Dit werd uiteraard gevierd met de nodige lekkernijen. De school in Vreeswijk blijt de Willem Alexanderschool heten.

Alle kinderen en ouders van de school hebben mee mogen denken aan de nieuwe naam. Er was een ideeënbus waar veel reacties op binnen kwamen. Daarna werd er een top vier samengesteld waarop gestemd mocht worden. De naam ‘de Zandbloem’ kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus.

‘Onze school staat midden in de bloemenbuurt in de wijk Hoog Zandveld. De bloem symboliseert de groei en bloei van onze leerlingen, de teamleden en ons onderwijs’ aldus Marion Kleij (directeur) en Andrieke Bruggeman (directeur).’ Het motto van de school is dan ook ‘Samen doen is samen groeien.’

‘Basisschool de Zandbloem is een open christelijke school in Nieuwegein. De goede sfeer en het open contact zijn onze kracht en ouders ervaren de school als rustig, warm en vertrouwd. Een fijne plek waar iedereen elkaar kent en waar ieder kind zich gezien voelt. Je kind is van harte welkom op onze school!’ Aldus Stichting Flantua waaronder de school valt.

Stichting Fluenta
Stichting Fluenta heeft 20 protestants-christelijke basisscholen in de plaatsen Houten, Nieuwegein, Vianen, Hoef en Haag, IJsselstein en Leersum en waaronder ook een school voor speciaal basisonderwijs gelegen in Vianen. Totaal 20 scholen verdeeld over 23 locaties. Het stichtingskantoor biedt scholen ondersteuning op het gebied van onderwijskundig beleid, HR, financiën, huisvesting en opleiden in de school.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk