Doorgang Karosbrug gestremd

De doorgang van de Karosbrug over de AC Verhoefweg is gestremd van 13 tot en met 26 augustus. Voetgangers kunnen in deze periode gebruik maken van de naastgelegen noodbrug met trappen. Voor minder-validen is de binnenstad bereikbaar via de voetgangersroute over de Noordstedeweg.

Uit inspectie is gebleken dat de houten grondkering (damwand) zodanig is aangetast dat deze volledig verwijderd moet wor-den. Als deze is weggenomen, wordt de hellingbaan aan de zijde van de Borgstede opnieuw aangelegd in een andere v-vorm zonder houten grondkering. De baan wordt wat korter en daardoor iets steiler. Er wordt hierbij reke-ning gehouden met de voorwaarden (veiligheids-voorschriften) die worden gesteld aan een hellingbaan. De beplan-ting vlak naast het tramtracé wordt weggehaald. Het vak wordt leeggemaakt en vervolgens komt er ruw gras voor terug. Ook de bestaande beplanting in de vakken langs de hellingbaan van de Karosbrug, zijde Borgstede, wordt weggehaald. Er komt nieuwe lage beplanting voor terug (heesters) met het oog op de sociale veiligheid. Het laatste trapje voor de aanlanding met de Borgstede wordt ook opnieuw aangelegd en bestraat want ook dit verkeert in slechte staat.

Het deel van de Karosburg (hellingbaan) waar de werkzaamheden worden uitgevoerd, wordt afgesloten. De voetgangers worden met pijlen verwezen naar de houten noodbrug die via de bestaande trappen bereikbaar is en die uitkomt op de weg achter bij de Borgstede. De hellingbaan en het plateau krijgen nieuwe bestrating. Het kan zijn dat de voetgangers voor een korte periode een stukje door het zand moeten lopen. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de voetgangers en de overlast zoveel mogelijk beperkt.

Omdat de alternatieve route over de Karosbrug via de bestaande trappen loopt, is deze niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of inwoners die een rollator gebruiken. Met een kinderwagen is het lastig om de noodbrug te gebruiken. Er is een alternatieve omleiding over de Noordstedeweg via de bestaande voetgangersroute naar het centrum van Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk