Willem Alexanderschool adopteert graf Hooper

De Willem Alexanderschool in Vreeswijk heeft het graf van de Britse korporaal Frederic Hooper geadopteerd. De korporaal sneuvelde 26 september 1944 tijdens de luchtlandingsoperatie, Market Garden, bij Arnhem. Op 13 november spoelde zijn lichaam aan op de oever van de Lek in Vreeswijk. Hooper vond zijn laatste rustplaats op begraafplaats Gildeborchlaan in Vreeswijk. De kinderen van de Willem Alexanderschool komen meerdere keren per jaar naar het graf om te zorgen dat het er netjes bij blijft liggen.

‘Met de symbolische zorg voor een adoptiegraf komt de oorlog dichterbij en kan zo een ‘gezicht’ krijgen. Leerlingen worden direct betrokken bij de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Zij worden bewust gemaakt van verschillende actuele thema’s waaronder democratie, vrede en vrijheid’ aldus Hennie Monrooij.

Aankomende woensdag 24 april zullen de kinderen een minuut stilte houden bij het graf. De kinderen worden vergezeld door enkele leden van de stichting Comité 4 mei Nieuwegein. Het comité geeft op deze manier blijk van haar bijzondere waardering voor de inzet van de kinderen om op deze manier de herinnering aan slachtoffers van oorlogen en in het bijzonder van deze korporaal levend te houden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk