WIL start vanaf 14 april met uitkeren energietoeslag aan inwoners met een laag inkomen

In opdracht van de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein start Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) vanaf donderdag 14 april met het uitkeren van de eenmalige energietoeslag 2022 aan inwoners met een laag inkomen.

Automatisch uitgekeerd
Aan 2359 mensen met een laag inkomen keert WIL de toeslag automatisch uit. Bijvoorbeeld aan veel mensen die een bijstands- of IOAW-uitkering ontvangen. Inwoners met een laag inkomen die de toeslag niet automatisch krijgen, kunnen vanaf 21 april a.s. een aanvraag indienen via de website van WIL. Het gaat om een toeslag van 800 euro. WIL keert dit bedrag in 1 keer uit.

Wie krijgt de toeslag?
De energietoeslag is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Er geldt: maximaal 1 toeslag per huisadres. Om in aanmerking te komen moet de aanvrager in elk geval zelf de energiekosten betalen. Het inkomen mag maximaal 120 procent van de bijstandsnorm bedragen.

Meer informatie en zelf aanvragen toeslag
Inwoners van de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein kunnen voor meer informatie over de energietoeslag terecht op www.wil-lekstroom.nl/energietoeslag. Vanaf 21 april a.s. is dit ook de plek om de toeslag aan te vragen.

Over Werk en Inkomen Lekstroom (WIL)
Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) werkt in opdracht van de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein. Inwoners kunnen er terecht voor een tijdelijke bijstandsuitkering, begeleiding naar werk, hulp bij schulden en financiële ondersteuning.

2 thoughts on “WIL start vanaf 14 april met uitkeren energietoeslag aan inwoners met een laag inkomen

  1. Trudy Hogenes

    Hoe en waar vind ik het aanvraagformulier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren