Wijzigingen in opvang asielszoekers en huursubsidie

Het college heeft de reductie van taken vastgesteld die voortvloeit uit landelijke wijzigingen op het gebied van opvang asielzoekers en huursubsidie. De gemeente verzorgt al een aantal jaren opvang van asielzoekers. De procedure voor het asielverzoek is door het ministerie van Justitie erg versneld, waardoor de uitstroom uit deze opvang ook sneller gaat; nieuwe instroom is er niet meer. Hierdoor neemt het aantal woningen voor de opvang snel af.

De COA (Centrale Opvang voor Asielzoekers), gaat de resterende opvang overnemen van de gemeente, waardoor de opvangtaak van de gemeente vervalt. Het aantal woningen is inmiddels van 33 in 2001 teruggelopen naar 13 nu. De Huursubsidiemaatregel is jarenlang door de gemeente uitgevoerd. Met ingang van 1 juli 2002 is het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening de (vervolg-)aanvragen weer zelf gaan behandelen. Hiervoor kan men dus niet meer terecht bij de gemeente.

Indien er geen recht (meer) bestaat op Huursubsidie, is het wel raadzaam om bij de gemeente te informeren of er wel andere regelingen van toepassing zijn. Het college legt het stuk voor aan de Ondernemingsraad en het Georganiseerd Overleg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk