Wijziging van de Wmo verordening Nieuwegein 2015

Het Rijk heeft met terugwerkende kracht tot 1 januari 2014 verschillende inkomensondersteunende regelingen voor chronisch zieken en gehandicapten met hoge zorgkosten op grond van de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) en de Regeling compensatie eigen risico (CER) afgeschaft. Ter vervanging van deze regelingen krijgt de gemeente Nieuwegein de bevoegdheid om een nieuwe compensatieregeling voor chronisch zieken en gehandicapten te ontwikkelen.

De gemeente Nieuwegein gaat chronisch zieken en gehandicapten per 1 januari 2015 compenseren via twee regelingen: Een nieuwe en uitgebreide collectieve ziektekostenverzekering en een tegemoetkomingsregeling voor chronisch zieken en gehandicapten. Het college heeft de raad voorgesteld om in te stemmen met een technische wijziging van de Wmo verordening Nieuwegein 2015. Met het wijzigingsbesluit wordt er een bepaling aan de verordening toegevoegd, die ruimte biedt om een tegemoetkoming te verstrekken aan chronisch zieken en gehandicapten.De nadere regels en voorwaarden van de nieuwe tegemoetkomings-regeling worden in een apart collegevoorstel uitgewerkt dat in december ter besluitvorming aan het college wordt voorgelegd.

Beslispunten:
1. In te stemmen met het wijzigingsbesluit van de Wmo verordening Nieuwegein 2015.
2. Het wijzigingsbesluit van de Wmo verordening Nieuwegein 2015 ter besluitvorming voor te leggen aan de raad. Akkoord met voorstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk