Wijziging van de Legesverordening 2010 i.v.m. de Wet Wabo

Het college heeft besloten de Legesverordening 2010 te wijzigen. Dit besluit hangt samen met de invoering van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), die op 1 oktober 2010 in werking treedt en er vanaf dan een omgevingsvergunning wordt verleend.

Het wijzigen van de Legesverordening is nodig om per 1 oktober leges te kunnen heffen op diensten en producten die integreren in of aanhaken bij de omgevingsvergunning. Daarnaast zijn gevolgen van de Europese Dienstenrichtlijn (EDR, sinds 28 december 2009) en de Crisis- en Herstelwet (CHW, sinds 31 maart 2010) verwerkt. Het college stelt de raad voor om het wijzigingsvoorstel vast te stellen tijdens haar vergadering van 22 september 2010.

Voorlopig worden de tarieven niet wezenlijk gewijzigd. De discussie hierover in relatie tot kostendekkendheid wordt pas gevoerd tijdens de begrotingsraad op 10 november. In een beperkt aantal gevallen is het legestarief niet vooraf te bepalen en zal direct na het ontvangen van de aanvraag een begroting van dat bedrag opgesteld worden. Het college mandateert de bevoegdheid om dit te doen aan het afdelingshoofd Duurzame Ontwikkeling, die eveneens gemandateerd is tot het nemen van de meeste besluiten voor het verlenen van de omgevingsvergunning.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk