Wijziging bebouwde komgrens bij Plettenburgerbaan

Het college is akkoord gegaan met een voorstel tot verschuiving van bebouwde komgrens op de Plettenburgerbaan met bijna een kilometer. De grens ligt nu ter hoogte van het Merwedekanaal. Straks moet de grens ± 100 meter ten noorden van het kruispunt met de Martinbaan komen. De reden is dat het logischer is om de bebouwde kom te laten beginnen waar iedereen dat verwacht.

De omgevingskenmerken van dat deel van de weg zijn typerend voor binnen de bebouwde kom. Er is bebouwing aan beide zijden van de weg en er zijn trottoirbanden in plaats van asfalt dat direct overgaat in de berm. Zodra de tweede aansluiting op de Plettenburgerbaan is gerealiseerd, wordt de komgrens verplaatst. Een gevolg daarvan is dat de maximum snelheid wordt teruggebracht van 80 km per uur naar 70 km per uur. Het college stuurt dit besluit naar de griffier voor behandeling in de gemeenteraad. Alleen de raad is bevoegd om de grens van de bebouwde kom vast te stellen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: