Wijkplatform Groen Wonen blij met uitspraken van wethouder Adriani

PvdA wethouder Hans Adriani van de gemeente Nieuwegein (o.a. Ruimtelijke Ordening) stelt in een artikel in het AD van 13 februari j.l. over de geplande huizenbouw in park Oudegein dat (citaat): “Het park leent zich niet voor huizenbouw” en “De plek waar de huizen gepland zijn is ook niet onderdeel van park Oudegein.” Wijkplatform Groen Wonen is van mening dat de genoemde locaties wel degelijk deel uit maken van park Oudegein en komen in verweer.

Deze documentatie maakt volgens Wijkplatform Groen Wonen duidelijk dat de beoogde bouwlocaties wel degelijk deel uitmaken van park Oudegein, en zijn blij met de uitspraak van de wethouder want, aldus Geranda Roeters van Groen Wonen: ‘Hiermee geeft de wethouder aan dat er niet gebouwd gaat worden in park Oudegein.’

Het bestemmingsplan staat geen bebouwing in park Oudegein toe. In het bestemmingsplan wordt tevens het landschappelijk, natuurwetenschappelijk en recreatief karakter van het park benadrukt. Diverse politieke en maatschappelijke organisaties hebben zich hier in het verleden sterk voor gemaakt. Mede in samenspraak met deze organisatie is het huidige bestemmingsplan tot stand gekomen.

‘Park Oudegein leent zich dus absoluut niet voor huizenbouw. Gelukkig is wethouder Adriani dat met ons eens!’ aldus Roeters.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk