Binnenstad Nieuwegein scoort slecht

De binnenstad van Nieuwegein komt niet goed uit het onderzoek dat Q&A Research & Consultancy onlangs heeft gehouden. Uit de Retail Gemeente Atlas 2015 dat eerder deze week is uitgekomen blijkt dat dat de binnenstad van Nieuwegein in de onderste regionen terecht is gekomen. In het onderzoek zijn de 60 grootste binnensteden, waaronder Nieuwegein, beoordeeld op de domeinen winkelaanbod, bereikbaarheid, horeca, sfeer en beleving. Het winkelaanbod woog daarbij het meest zwaar. In het onderzoek eindigde Nieuwegein op de 42e plek. Maastricht, Den Bosch en Haarlem vormen de top drie van best gewaardeerde winkelsteden.

‘Consumenten hebben voor de vier aspecten (waar nog vele aspecten onder liggen) kunnen aangeven hoe belangrijk zij deze vinden bij een dag(deel) winkelen en hoe zij deze beoordelen. Door het belang en de beoordeling met elkaar te vermenigvuldigen is er een totaal score uitgekomen. Deze scores van gemeenten die onder elkaar staan kunnen dicht bij elkaar liggen. Dit is belangrijk voor de interpretatie’ aldus Q&A Research & Consultancy in een reactie aan onze redactie. ‘Nieuwegein is hierdoor op de 42e plek gekomen.

Op bereikbaarheid scoort Nieuwegein binnen de vier bovengenoemde aspecten het best, maar op winkelaanbod, sfeer en horeca staan ze ongeveer op dezelfde positie als in de overall ranking. Winkelaanbod weegt voor de consument het zwaarst mee en dit is dan ook een belangrijke oorzaak van de positie die Nieuwegein inneemt in de ranking. Nieuwegein heeft hier niet per definitie een slechte score op gehaald, maar lager ten opzichte van gemiddeld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren