Wijknetwerk voorzitter Wim Verhaak over Fokkesteeg Veilig

Het Wijknetwerk in Fokkesteeg heeft diverse speerpunten. Eén daarvan is preventie, het voorkomen van onveiligheid, maar ook repressie; het daadwerkelijk bestrijden van onveiligheid en het zorgen voor de daarbij behorende hulp. Wim Verhaak: ‘Als eerste hebben wij een verkenning uitgevoerd met betrekking tot onze brandgangen in de wijk en onze constateringen gedeeld met de brandweer.’

De uitrol van het AED-NETWERK was de eerste fase van de repressie, de opleiding van wijkbewoners is hiervan het vervolg. Ook de EHBO moet meer aandacht krijgen in de wijk. ‘Als Wijknetwerk willen wij, met onze activiteiten, niet afhankelijk zijn van de ruimte waar wij met onze activiteit verblijven’ aldus Verhaak.

Reden voor Wim Verhaak om op 29 juni de uitgebreide EHBO Cursus af te ronden. Dit als signaal dat ook het bestuur van het Wijknetwerk in Fokkesteeg haar verantwoordelijkheid neemt. ‘In onze activiteitencommissie is een bestuurslid actief met een uitgebreide medische achtergrond en één van onze begeleidsters van de KidsClub, welke 25 september aanstaande start, gaat ook een EHBO-CURSUS volgen.’ Deze cursus wordt voor een groot deel vergoed door de aanvullende Ziektekostenverzekering.

‘Met de opleidingen op het gebied van EHBO met reanimatie en AED willen wij de veiligheid en gezondheid in de hele wijk op een hoger niveau brengen, met dank aan het project Betere Buurten. Voor een gratis opleiding reanimatie en AED kunnen belangstellenden zich aanmelden bij het Wijknetwerk. Een vereiste is er, men gaat meedraaien in het oproepsysteem van HartslagNu.’

‘Toen ik bovenstaande aanpak besprak thuis bij onze secretaris, kreeg ik veel bijval van haar man Cees Plomp, waarna hij spontaan aanbood om de uitgebreide EHBO-tas, namens Plomp makelaars & taxateurs o.g., te schenken aan ons Wijknetwerk’ zegt Wim vol trots.

Op de foto: links Cees Plomp, rechts Wim Verhaak

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk