Wijknetwerk uitgenodigd voor info avond over beeldbestekken

Per 1 juni gaat de gemeente Nieuwegein over op een andere manier van onderhouden en beheren van de openbare ruimte. Om de Nieuwegeinse wijknetwerken/platforms nader te informeren over deze nieuwe werkwijze kregen zij een uitnodiging voor de informatie/inloopbijeenkomst “Werken met Beeldbestekken in de gemeente Nieuwegein” die plaats vindt in het gemeentehuis.

Het dagelijkse en verzorgende onderhoud en beheer van de buitenruimte (maaien, snoeien, zwerfvuil etc.) zal gaan plaatsvinden op basis van een vooraf bepaalde “beeldkwaliteit”. Hiermee is het onderhouden volgens “frequentieafspraken” (hoe vaak er onderhoud plaats vindt) verleden tijd. Andere gemeenten die deze nieuwe werkwijze hanteren laten goede resultaten zien. Deze werkwijze biedt ook handvaten voor de samenwerking tussen gemeente, wijknetwerken en bewoners.

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt voorlichting gegeven over de nieuwe methodiek van beheer en onderhoud. In verschillende kraampjes in de kantine kan informatie worden verkregen over wat het “beeldbestek” precies inhoudt en op welke wijze het de wijkplatforms en bewoners wil betrekken bij het schouwen. Verder krijgt men info over de uitvoering van de werkzaamheden die zijn opgenomen in de beheerplannen.

Medewerkers van de afdeling Beheer willen verder praten met de vertegenwoordigers van de wijknetwerken/platforms en zijn benieuwd naar hun ideeën! Zij willen graag inzicht krijgen in de rol die het wijknetwerk voor zichzelf, voor de bewoners en voor de gemeente ziet in deze nieuwe werkwijze en hoe men elkaar daarbij van dienst kan zijn. Op welke wijze kan men vanuit de gemeente het beste de bewoners informeren over deze nieuwe aanpak in hun wijk?

De informatie/inloopbijeenkomst “Werken met Beeldbestekken in de gemeente Nieuwegein” vindt plaats op woensdag 25 juni tussen 17.00 en 20.00 uur in het gemeentehuis aan de Martinbaan 2. Het zal gaan om een doorlopende presentatie.p />

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren