Wijknetwerk Fokkesteeg op volle kracht

Het bestuur van het Wijknetwerk Fokkesteeg is sinds deze maand met zes mensen op volle sterkte. Alle bestuursleden zijn vrijwilligers die zich inzetten voor de wijk, samen met de andere bewoners. De missie van het wijknetwerk is: Het wijknetwerk draagt bij tot de realisering van Fokkesteeg als leukste wijk van Nieuwegein, waar bewoners elkaar kennen, ontmoeten en prettig met elkaar omgaan.

Het wijknetwerk steunt allerlei buurtactiviteiten, van de buurtbingo en knutselmiddagen tot een jongerensoos en sportieve fietstochten. En er zijn jaarlijks twee grote feesten: Fokkesteeg Fiësta in de zomer en de Kerstmarkt in de winter. De activiteiten worden samen georganiseerd met wijkhuis La CaZa in het hart van de wijk.

Het wijknetwerk is ook gesprekspartner van de gemeente over bijvoorbeeld nieuwbouw in de wijk, parkeeroverlast in bepaalde straten of de planning van werkzaamheden aan het groen in de wijk. Ook met andere organisaties wordt samengewerkt. Zo schrijft een bestuurslid nu een plan van aanpak voor een zo goed mogelijke AED-dekking voor onze wijk, met ondersteuning van de Stichting Hartslag Nieuwegein.

Fokkesteegers zitten vol ideeën en lopen soms helaas tegen bepaalde zaken aan. Het wijknetwerk kan hen vaak helpen door initiatieven te steunen of bewoners met de juiste instantie of mensen in contact te brengen. Zo zijn er bijvoorbeeld een extra bankje en een kapstok bij een voetbalveldje gekomen. Ook ondersteunt het wijknetwerk bewonersinitiatieven zoals het project historische informatie op borden in het Fokkesteeglaantje.

Om de zes weken komen inwoners, gemeente, politie en andere organisaties bijeen om te overleggen over de wijk en wat er speelt in Fokkesteeg. Iedereen is daarbij van harte welkom en mag er zijn of haar zegje doen.

Het Wijknetwerk Fokkesteeg is een onafhankelijke en onpartijdige stichting met een eigen onbezoldigd bestuur. De wijkkrant is een uitgave van het wijknetwerk. Meer informatie vindt u op:
www.nieuwegeinsewijken.nl/fokkesteeg en www.facebook.com/fokkesteeg

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren