Video: Bijzonder kunstwerk geopend over het Fokkesteeglaantje

Afgelopen zaterdag werd onder grote belangstelling het bijzondere fotokunstwerk geopend over De Fokkesteeg in de gelijknamige wijk in Nieuwegein. Het Fokkesteeglaantje is van oudsher één van de belangrijkste toegangswegen tot landgoed Oudegein en kent een rijke historie. Zo is het bedoelde laantje al ruim duizend jaar oud. Tegenwoordig is De Fokkesteeg nog steeds een mooie laan voor voetgangers en fietsers. Onze videograaf Jos van Vogelpoel en Frans Evers waren ter plekke om bovenstaand videoverslag te maken.

Langs het laantje zijn borden met foto’s en historische informatie geplaatst en in de daarop aansluitende Oudegeintunnel is het thema op de borden het heden en verleden van dit gebied te zien. Via een QR code met een mobieltje kan nadere informatie over de historie worden opgezocht.

Onze fotograaf Arend Bloemink maakte onderstaande foto’s van de opening.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren