Katern

Wijkchallenges Nieuwegein

Wijkchallenges Nieuwegein brengt Nieuwegein in beweging. Wethouder Hans Adriani, ambassadeur van de wijkchallenges, is via deze weg op zoek naar de actiefste wijk van Nieuwegein. Welk wijkteam mag zich straks de beste van Nieuwegein noemen?

Wijkchallenge Nieuwegein is een initiatief van de Gemeente Nieuwegein, Lijfstyle Nieuwegein en Sport ID Nieuwegein. Nieuwegeiners worden uitgedaagd om deel te nemen met activiteiten waarin meedoen en bewegen centraal staan. Drie teams uit de wijken Doorslag, Jutphaas/Wijkersloot en Vreeswijk/Hoog-Zandveld gaan het bij de wijkchallenge tegen elkaar opnemen.

Ieder team, bestaande uit maximaal 16 deelnemers, doet zeven weken mee aan leuke en gezellige activiteiten in de buurt. Aan het einde van de wijkchallenge gaan de teams de getrainde activiteiten en spellen met en tegen elkaar uitvoeren. De activiteiten worden in samenwerking met verenigingen en organisaties uit Nieuwegein aangeboden.

Op zondag 11 januari, van 13.00 tot 15.00 uur, vindt de kick off van de wijkchallenges plaats in Merwestein. Daarna zal in zeven weken tijd worden gewerkt aan de thema’s: uithoudingsvermogen, snelheid, kracht, coördinatie, inzicht, mentale kracht en lenigheid. Alle teams werken toe naar het slot event op zondag 1 maart waar het winnende wijkteam bekend wordt gemaakt.

Iedereen tussen 30-45 jaar uit Nieuwegein kan zich gratis inschrijven en meedoen. Kijk voor meer informatie (en inschrijven) op deze website of neem contact op met de Buurtsportcoach via m.ewald@merwestein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren