Wijkbewoners Fokkesteeg voeren actie tegen hondenpoep

Nederlanders zijn over het algemeen redelijk tevreden over de buurt waarin ze leven, maar toch ergert 46,1 procent van de Nederlanders zich wel ergens aan. De vervuiling door hondenpoep is één van de grootste ergernissen van de Nederlanders. Vooral de rondslingerende poep op stoepen, kinderspeelplaatsen en grasvelden wordt als pure overlast ervaren. Volgens het CBR ondervindt één derde van de bevolking overlast van hondenpoep.

Op diverse locaties in de wijk Fokkesteeg voerden bewoners afgelopen week actie om de overlast van hondenpoep te verminderen. Via milieuvriendelijke verf werden wijkbewoners vriendelijk verzocht om hondenpoep op te ruimen. De reacties in de wijk waren overwegend positief. Voor de actie werd gebruik gemaakt van een sjabloon dat is ontwikkeld in de Rijtuigenbuurt in het kader van het project Betere Buurten.

Hondenpoep zelf opruimen
Hondenbezitters zijn verplicht om de poep van hun eigen hond zelf op te ruimen. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 40% van de bevolking dit ook daadwerkelijk doet. Maar dit betekent wel dat er toch nog meer dan één miljoen kilo hondenpoep blijft liggen en de omgeving dus vervuilt. Het aantal hondenbezitters dat dus actief de poep van hun eigen hond opruimt, zal drastisch omhoog moeten.

3 thoughts on “Wijkbewoners Fokkesteeg voeren actie tegen hondenpoep

 1. Ingrid

  Wellicht zal het plaatsen van vuilnisbakken voor de poepzakjes helpen.

  1. Jan Groenestein

   Vuilnisbakken en poepzakjes helpen niet die staan op de Lekboulevard de honden zitten er naast te poepen en als de hond klaar is lopen de baasjes gewoon weg en laten de loep allemaal. (Handhavers waar blijven jullie)

 2. Conny

  Goeie aktie!
  Kunnen wij die sjablonen ook lenen in Hoog Zandveld?
  Meer hondenafvalbakken op logische plekken ben ik ook wel voorstander van.
  Ik heb mijn hond geleerd bij hondenafvalbak te poepen.
  (of op plekken waar het wel mag/waar een ander er geen overlast van heeft.)
  Wel zo makkelijk…..
  Hondenbezitters verplichtten om zakjes zelf mee te nemen en dit handhaven.
  In Houten krijg je een boette als je deze niet bij je hebt,,,,

  Groet van een :
  Sociale hondenbezitter.
  Conny

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren