Wijkbewoners Fokkesteeg in het nieuws bij ‘Nieuws en Co’ op NPO Radio 1

Vanmiddag waren de wijkbewoners Marga Henderik, Henk Hartgens, Hanny Plomp en Cees Plomp uit de wijk Fokkesteeg in het Radio programma ‘Nieuws en Co’ van NPO Radio 1. Presentator Maino Remmers kwam met zijn bus langs en was benieuwd naar het verloop van de actie van de buurtbewoners omtrent de Tiny Houses die mogelijk op het erf van de oude boerderij komen aan de Urkerveste.

De wijkbewoners willen dat de boerderij beschermd word en behouden blijft als monument. De wijkbewoners benadrukken uitdrukkelijk niet tegen de patiënten van Lister te zijn maar vinden dat de Tiny Houses niet aan de Urkerveste horen op het erf van de boerderij.

Eind verleden jaar kwamen de wijkbewoners in opstand tegen de komst van deze kleine huisjes waar ex-zwaar verslaafden of psychiatrische patiënten gehuisvest zouden worden door Lister. Door de slechte communicatie van de gemeente Nieuwegein kwamen de bewoners in opstand en hielden een handtekeningen actie. Ruim 500 wijkbewoners gaven hun handtekening tegen de komst van de Tiny Houses.

Over Nieuws en Co
Het nieuwe programma Nieuws en Co is een coproductie van NOS en NTR en staat – zoals de titel al zegt – voor nieuws en meer. Wetenschap, cultuur en diversiteit krijgen speciale aandacht. In Nieuws en Co is ruimte voor verdieping en verbreding.

Luister hieronder het interview. Het begint op minuut 12 minuut 10 seconden en gaat verder ergens bij minuut 50

 

Aan tafel v.l.n.r: Henk Hartgens, Hanny Plomp, presentator Maino Remmers, Cees Plomp en Marga Henderik.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren