‘Wie zorgt daar voor Smaak en Vermaak in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week La-isla Thies.

Arend Bloemink: ‘Deze week ontmoette ik voor het Portret van de Week de Nieuwegeiner Mark Driessen. Dit, ter gelegenheid van het feit dat hij zojuist is gestart met zijn horecazaak Driessen SmaakVermaak. Het bedrijf vestigt zich in het voormalige pand van Cees van Suylekom, een voor vele Nieuwegeiners bekende lokatie.’

‘Als ik arriveer wordt de zaak net opnieuw bevoorraad. Worden afspraken met de aannemer gemaakt. En is een van Mark’s vele vrienden zich aan het inwerken achter de bar en in de keuken. Mark doet de aannemer uitgeleide en zorgt meteen dat ik een lekkere kop koffie kan genieten. Wanneer Mark een flesje wijn open trekt en twee glazen in heeft geschonken, gaan we fotograferen. Binnen in de keuken, achter de bar, in het restaurant. En lekker buiten in de zon met de wijn onder handbereik. Mark betoont zich gedurende de gehele fotoshoot een uiterst vriendelijk gastheer, een levensgenieter, een Bourgondiër eerste klas. Dat belooft veel goeds, veel lekkers.’

Onder de foto’s de antwoorden op de altijd vijf dezelfde vragen die wij stellen aan het ‘Portret van de week.’

Wie ben je ?
Mijn naam is Mark Driessen, trotse vader van 3 kinderen, Fabian, Thomas en Isa en een echte Bourgondiër, maar ook sportief. Ik speel squash bij All-inn in Utrecht, heren 3 competitie team 2e divisie. Ik zit graag op de mountainbike en geniet van de natuur om ons heen.

Naast lekkere eten proef ik heel graag welke wijn erbij past, en geniet ik van het samenzijn met mensen. Zo heb ik dus van mijn hobby mijn beroep gemaakt!

Wat doe je in het dagelijks leven ?
Ik ben eigenaar van 2 mooie horecazaken; la Collina in Zeist, genomineerd als ondernemer van het jaar 2017!, en sinds kort van Driessen SmaakVermaak in Nieuwegein. Een geweldig mooie plek om met groepen samen te komen en te genieten van eten en drinken. Samen met mijn gastheerschap en mijn liefde voor smaak en vermaak hoop ik tot een gezonde onderneming te komen.

La Collina is een Mediterrane traiteur, catering en lunchroom en op vrijdag en zaterdag kan je er ook lekker dineren. Uitgebreid Italiaans tafelen of even snel genieten van een verse biologische of spelt pizza zijn zeker aanraders. Mocht je geen zin hebben om te koken probeer dan eens ons wisselende dagmenu voor thuis vanaf € 8,95. Zo in de magnetron of oven en smullen maar. Kijk voor meer informatie op www.lacollina.nl

Driessen SmaakVermaak richt zich op gezelschappen, zowel particulieren als bedrijven die op onze prettige locatie samenkomen. Denk aan een kookworkshop, groepslunch & diner, evenement, vergadering, of teambuildingsessie. Onze locatie is centraal gelegen, heeft gratis parkeergelegenheid en is 7 dagen in de week op aanvraag geopend. Mocht je meer informatie willen hebben, bezoek dan onze website: www.driessensmaakvermaak.nl of stuur een e-mail naar info@driessensmaakvermaak.nl

Ik hecht veel waarde aan het werken met goede kwaliteitsproducten. Hoogwaardig en ambachtelijk, waarbij biologisch een goede aanvulling kan zijn. Maar vooral houd ik van producten met een gedachte en een goed verhaal. Dat kan ook prima niet biologisch zijn, als er maar met respect voor mens en milieu aan gewerkt is. Ook maak ik graag gebruik van lokale producten, diensten en leveranciers waar dat kan.

Samenwerken staat bij mij hoog in het vaandel; ik wil liever met mijn “concullega” een glas wijn drinken en bedenken hoe we samen een mooi evenement kunnen neerzetten dan elkaar stilzwijgen.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein ?
Vanaf 2005, dus al 12 jaar.

Wat vind je van Nieuwegein ?
Heel divers; ik vind het een fijne plek om te wonen, het ligt super centraal en heeft mooie oude gedeeltes. Het is zeer ondernemend en heeft veel bedrijven en activiteiten. Maar ik vind ook een andere kant; waarbij het soms weinig uitstraling heeft, veel grote blokken met dezelfde huizen en plekken waar veel overlast aanwezig is.

Ik ben van nature heel positief ingesteld, dus ik geniet van de mooie parken, het groot-, en bruisend stadshart en vele ondernemingen om mee samen te werken.

Wat kan er beter in Nieuwegein ?
Ik denk dat er een goede weg is ingeslagen en dat het met de tijd steeds beter gaat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk