‘Wie zit daar niet achter de geraniums in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Jan van Luijn.

Arend Bloemink: ‘Het Portret van deze Week is een tevreden Nieuwegeiner. Een gepensioneerde Nieuwegeiner die zich op velerlei manieren uitstekend weet te vermaken. Nog voordat ik aanbel, word ik al geconfronteerd met een van zijn bezigheden: de mede door hem keurig onderhouden tuin bij het woongebouw. Bij binnenkomst in zijn lichte en bij-de-tijds ingerichte appartement vallen mij meteen de vrolijk gekleurde schilderstukken op, van zíjn hand uiteraard. Wanneer ik hem vraag wat zijn lievelingsplekje in de woonkamer is, installeert hij zich direct in een hoek van een van de twee tweepersoonsbanken. Op zijn (en ook op mijn) gemak wisselen we informatie uit en maak ik gelijktijdig de foto’s. Het was gezellig bij Jan en Ans!’

Maak nader kennis met Galecopper Jan van Luijn door op het onderstaande cameraatje te klikken en lees wat Jan zoal bezig houdt wanneer hij de vijf (altijd dezelfde) vragen beantwoordt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk