‘Wie zit daar altijd in de spotlights in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben wewekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Tim van Wilsem.

Arend Bloemink: ‘Ooit was de keus in verlichting beperkt. Er waren gloeilampen in verschillende sterktes, mat of helder. Er waren verschillende groottes van fittingen en vormen. En dan waren er ook nog de verschillende wattages. Daarbij kwamen de TL’s en daarmee was de kous voor de meesten van ons wel af. Oké, er was uiteraard ook industriële en openbare verlichting, maar daar kwam de doorsnee Nieuwegeiner nauwelijks mee in aanraking. Toen verschenen de halogeentjes, de spaarlampen, het ledlicht en zo verder… Er ontstonden discussies over welk licht beter was, mooier was, warmer was, ja zelfs over welke verlichting gezonder zou zijn.’

‘Nieuwegeiner Tim van Wilsem ontdekte een gat in de markt: (met name) bedrijven helpen met het vinden van de juiste soort verlichting. Drie van de vele projecten waarin Tim adviseert voor wat betreft het juist toepassen van verlichting vinden we in Nieuwegein: Kinderboerderij IJsselstee, Museum Warsenhoeck en het naastgelegen MEC (Milieu Educatie Centrum). Met spotjes, verlichtingsrails, ja zelfs met gezonde verlichting in de koeienstal (volgens kenners hebben de gestalde koeien een aanzienlijk gezondere vacht dan voorheen) creëert Tim voor mens en dier aangenaam verlichte ruimtes.’ Klik op het cameraatje hieronder en maak via de foto’s en zijn antwoorden op de vijf altijd dezelfde vragen nader kennis met Tim van Wilsem.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk