Wie wordt voorleeskampioen van de Prov. Utrecht ?

Tjeerd Posthuma van De Trompetvogel uit Nieuwegein gaat op woensdag 26 maart 2003 de regio vertegenwoordigen als beste voorlezer van Nieuwegein. Op die dag organiseert de Provinciale Bibliotheekcentrale Utrecht de provinciale finale van de tiende Nationale Voorleeswedstrijd. Deze middag vindt plaats in Cultureel Centrum De Speeldoos in Baarn en begint om 14.00 uur.

Op deze dag zullen twaalf kinderen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit de hele provincie Utrecht gaan strijden om de titel: Provinciale Voorleeskampioen 2003. Zij lezen elk een fragment voor uit een kinderboek. De jury wordt deze dag gevormd door: Betty Sluyzer, kinderboekenauteur, Femke Geurts, van uitgeverij De Fontein en Saskia Burgel van de Provinciale Bibliotheekcentrale Utrecht. De dag wordt muzikaal opgeluisterd door Rockband Poppenkast en de presentatie is in handen van Jos Bol, van Kunst Centraal.

De winnaar van deze dag zal het tegen de winnaars van de andere elf provincies op woensdag 14 mei 2003 opnemen tijdens de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd die gehouden wordt in Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk