Wie wordt de Vrijwilliger van het jaar 2023?

In de periode voor Valentijnsdag speurt D66 Nieuwegein naar de ‘Vrijwilliger van het Jaar.’ De lokale afdeling van deze politieke partij is op zoek naar degene die deze eer verdient. In 2022 viel de eer te beurt aan Marin Koot en energie-N.

In Nieuwegein doen veel mensen vrijwilligerswerk, en bijna iedereen kent wel iemand die als vrijwilliger belangrijk is. Volgens D66 Nieuwegein is vrijwilligerswerk belangrijk voor de samenleving.

Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor het verbinden van mensen, het verminderen van kosten, het bieden van ondersteuning en het versterken van de identiteit van onze gemeenschap. Ze doen dit meestal zonder iets terug te verwachten, maar het is niet vrijblijvend. Hun inzet is van onschatbare waarde!

Hoe kun je iemand voordragen
Ook dit jaar wil D66 Nieuwegein weer aandacht schenken aan een vrijwilliger in Nieuwegein. Ken jij iemand die deze aandacht verdient? Meld die persoon dan vóór woensdag 7 februari aan met een korte motivatie. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar: info@d66nieuwegein.nl.

Wie mag je voordragen
Degene die je voordraagt, kan een inwoner van Nieuwegein zijn. Maar het mag ook iemand zijn uit een andere gemeente die als vrijwilliger actief is in onze gemeente. En het is ook mogelijk om niet alleen een persoon, maar ook een hele groep te nomineren.

Hanny Plomp

Hanny Plomp, raadslid D66 Nieuwegein

Hanny Plomp-van Rheenen (raadslid D66 Nieuwegein): ‘In onze stad zijn veel mensen die vrijwilligerswerk doen. Denk aan ouders die helpen op school, brandweervrijwilligers die altijd paraat staan, of iemand die zwerfafval in de straat opruimt. Of denk aan de vrijwilligers die voedselbanken organiseren, groene plekken creëren, kinderopvang ondersteunen, taalondersteuning bieden aan nieuwkomers. Of te wel: hulp bieden. Zij maken echt hèt verschil!’

Uitslag
14 februari (Valentijnsdag) wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze zal dan in het zonnetje gezet worden.

2 thoughts on “Wie wordt de Vrijwilliger van het jaar 2023?

  1. Vincent

    D66 is geen lokale partij,

    1. Volgens mij staat er de lokale AFDELING van de politieke partij Vincent!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk