Martin Koot en Energie-N zijn vrijwilligers van het jaar 2022

In de gemeente Nieuwegein gebeurt heel veel op het gebied van vrijwilligerswerk. Iedereen kent wel een vrijwilliger die voor hem of haar belangrijk is. Denk aan vaders en moeders die regelmatig op school helpen. Of vrijwilligers van de brandweer. Of de mantelzorger van je buurman. De zwerfafvalpakker in jouw straat. In de week voor Valentijn is D66 Nieuwegein op zoek gegaan naar de “Vrijwilliger van het jaar”. Uit alle ingediende nominaties heeft de jury Martin Koot en Energie-N verkozen tot winnaar.

De jury heeft goed gekeken naar de meegestuurde motivaties. Ze hebben met name gelet op de positieve impact op de stad en haar inwoners. Al snel werd duidelijk dat zowel een organisatie als een persoon in het zonnetje gezet moest worden. D66 Nieuwegein is overdonderd door de hoeveelheid aanmeldingen. “Dat geeft wel aan hoeveel vrijwilligers er zijn in Nieuwegein,” aldus Hanny Plomp, “maar vooral geeft het aan hoe waardevol deze vrijwilligers zijn voor hun omgeving en onze stad. Wat dat betreft zou elke vrijwilliger een winnaar moeten zijn.”

Over Martin Koot
Martin Koot is als vrijwilliger een verbinder die altijd mogelijkheden ziet om de stad mooier te maken. Hij weet de juiste inwoners bij elkaar te brengen om dit te realiseren. Martin is niet alleen zelf actief, maar activeert, adviseert en motiveert ook anderen om zich in te zetten voor de stad en haar inwoners. Als muziek vrijwilliger bracht hij samen met onder andere zijn vrouw een band bij elkaar. Samen maakte ze het lied Mijn Nieuwegein in het kader van de 50 jarige verjaardag van de stad.

“Jeetje, wat een verrassing!” zegt Martin beduusd als Hanny Plomp hem vertelt dat hij vrijwilliger van het jaar is geworden. Hij vindt het een hele eer, niet alleen voor hemzelf. “In je eentje bereik je niet zoveel. Het is juist het samenwerken, met elkaar iets neerzetten waar ik blij van word. De titel is eigenlijk ook voor hen.”

Over Energie-N
Energie-N is een vrijwilligersorganisatie dat inwoners eerlijk adviseert over verduurzamingsmaatregelen. Zo hebben zij een positief effect op het klimaat en de portemonnee van de Nieuwegeiners. De vrijwilligers helpen huiseigenaren op een begrijpelijke manier om de juiste keuzes te maken in de wirwar aan mogelijkheden voor het verduurzamen van hun huis.

“Ik ben blij verrast” zegt Paul Triepels. “Vanavond vergadert ons hele team vrijwilligers en zullen dan met elkaar vieren dat Energie-N vrijwilliger van het jaar is geworden.”

Belang van vrijwilligers
Vrijwilligers hebben een belangrijke rol in de samenleving volgens D66. Vrijwilligers dragen bij aan sociale verbinding, kostenbesparing, ondersteuning en identiteit. Dit doen ze vaak belangeloos – maar niet vrijblijvend – voor de essentiële voorzieningen in onze samenleving.

Foto: Hanny Plomp reikt namens D66 Nieuwegein de prijs uit aan Paul Triepels (voorzitter van Energie-N)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren