‘Wie werkt daar voor Amivedi in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Manuela de Coo.

Arend Bloemink: ‘Amivedi. Een naam die ik wel eens tegenkom op pen.nl. En in de krant. ’t Heeft iets te doen met dieren… Maar veel meer wist ik er niet over te vertellen. Totdat ik onlangs Manuela de Coo fotografeerde. Manuela, als vertegenwoordigster van Amivedi in en voor Nieuwegein, heeft regelmatig contact met Martin Reijmerink, de hoofdredacteur van pen.nl. Reden genoeg voor Martin haar te vragen of zij in het Portret Van De Week wil figureren. Waarop Manuela reageert met ‘Wat een eer om Portret Van De Week’ te mogen zijn. En dus klim ik op mijn fiets en begeef me naar Nieuwegein-Zuid.’

‘Hartelijk heet Manuela me, met haar zeer alerte hond aan haar zijde, me welkom in haar woning. Een woonruimte met een fantastisch uitzicht over de rivier. Een steeds wisselend uitzicht ook. Wat een genot om zo te kunnen wonen! Het weer is vriendelijk, reden waarom we besluiten de foto’s buíten te gaan maken. Al babbelend komen de foto’s tot stand en leer ik meer en meer over Amivedi en de inzet van Manuela binnen die organisatie.’

Wie ben je ? Mijn naam is Manuela de Coo. Ik ben 38 jaar en woon samen met mijn vriend en hond in Nieuwegein.

Wat doe je in het dagelijks leven ? Ik ben al 3 jaar vrijwilligster van Stichting Amivedi. Amivedi registreert al 80 jaar kosteloos, vermiste en gevonden huisdieren in heel Nederland. Ik “beman” de post regio Nieuwegein e.o. en de post Vijfheerenlanden. Het registreren doe ik vanuit huis. Mensen melden mij hun vermiste huisdier of melden een gevonden huisdier. Deze plaats ik op de website en probeer een match te vinden met de eigenaar. Het contact met de mensen en de medewerkers van de dierenambulance, asiel, dierenartsen of andere instanties vind is erg leuk.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein ? Ik woon al 19 jaar in Nieuwegein. Oorspronkelijk kom ik uit Utrecht en ben door omstandigheden in Nieuwegein terecht gekomen. Daar waar ik nog steeds met plezier woon.

Wat vind je van Nieuwegein ? Nieuwegein is een groene gemeente en is centraal gelegen. Ik kan zo van de natuur genieten als ik door het park loop of over de dijk.  Nieuwegein is een niet echt opvallende gemeente. Wat ik leuk vind is dat iedere woonwijk zijn eigen karakter heeft. Zo vind ik Vreeswijk een heerlijke wijk. Het geeft echt een dorpsgevoel. Wel jammer dat er zo weinig is om daar vaker te zijn.

Wat kan er beter in Nieuwegein ? Het  onderhoud van onder andere het groen kan beter. Vaak staat het gras en onkruid meters hoog. Dat is voor de hond niet prettig maar dit staat zo onverzorgd. Er zwerft ook veel afval langs de weg valt me op. Ook de naast containers in de wijk staat vaak veel afval.  De stoeptegels liggen scheef en er staan zo veel borden langs de weg, vind ik zo onrustig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren