‘Wie schrijft daar in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt, ligt of speelt?

Arend Bloemink: ‘Anne. Dertien jaar. Een boek geschreven. Een boek uitgegeven. Alle reden om haar met een bezoekje te vereren. Om eens te kijken wie Anne is. Om haar te portretteren. Want zeg nou zelf: op je dertiende een boek schrijven èn dat laten uitgeven, dat is toch wel heel bijzonder. Alle reden om als ouders trots op te zijn. En dat ís Dennis van Hilten, Anne’s vader dan ook! Reuze trots, zoals hij de redactie van pen.nl liet weten in een email. Reuze trots. En terecht!

Tijdens de fotosessie vraag ik Anne met haar boek te poseren. Als een professioneel schrijfster toont ze haar pas uitgegeven boek. Als ik haar vraag of ze een favoriet hoofdstuk of een lievelingen alinea heeft in haar boek twijfelt Anne. Nee, een favoriet gedeelte heeft ze niet… Maar dan gaat ze naar het laatste hoofdstuk en leest me daaruit voor. Een mooi moment. Een mooi fotomoment. Met Anne van Hilten.’ Klik op de button ‘Foto’s’ voor de vragen en de antwoorden op de vijf altijd zelfde vragen aan de Nieuwegeinse. Natuurlijk met de foto’s.

Kent u iemand voor het ‘Portret van de week?’ Laat het ons weten. Stuur ons zijn of haar gegevens en wij nemen kontakt op met hem of haar. Volgende week de kunstenares Hana.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk