‘Wie knipt daar onze haren in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Jan van Doorn.

Arend Bloemink: ‘Kapsalon Van Doorn aan het Nedereind bestaat 50 jaar. Reden voor pen.nl om eigenaar Jan van Doorn in het zonnetje te zetten en hem dé vijf vragen voor te leggen. Natuurlijk horen daar ook weer wat foto’s bij. Zodoende begeef ik me naar winkelcentrum Nedereind èn naar de kapsalon, waar Jan van Doorn me, gezeten op een kruk naast de kassabalie, hartelijk welkom heet: ‘Aha, de fotograaf’.’

‘Samen besluiten we Jan ‘aan de deur’ te fotograferen. Een trotse eigenaar van een mooi geoutilleerde kapsalon. Een kapsalon waar je zo, zonder afspraak, binnen kunt stappen voor een prima knipbeurt. Oh ja, voor dámes èn heren!’ Klik op het cameraatje hieronder en maak via de foto’s en zijn antwoorden nader kennis met Jan van Doorn van de gelijknamige, 50-jarige kapsalon!

Wie ben je ? Jan van doorn. Getrouwd met Esther drie kinderen Marleen, Femke en Bram en eigenaar van Kapsalon Van Doorn.

Wat doe je in het dagelijks leven ? Met veel plezier met mijn medewerkers onze klanten knippen en stylen in onze kapsalon die ondertussen al weer 50 jaar bestaat. Voor de rest ben ik actief met tennis bij Tennisvereniging Rijnhuyse en kijk ik graag naar mijn kinderen die sporten bij verschillende verengingen in Nieuwegein zoals, KRC Rolling, MHCN en JSV. Ik probeer hierbij mijn steentje bij te dragen door wat sponsoring bij verschillende dingen zoals sportclubs en dat doe ik graag. Voor de rest een druk sociaal leven met familie vrienden maar we doen alles graag en ik hou van gezelligheid en drukte om me heen.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein ? Ben hier geboren in 1970 toen nog jutphaas en nooit weggegaan. Woon nu met alle plezier in de wijk Huis de Geer met mijn gezin.

Wat vind je van Nieuwegein ? Prettig wonen en werken en Ik als ondernemer heb veel baat bij gehad dat Nieuwegein zo groot is geworden waardoor wij àls kapsalon ook altijd mee zijn gegroeid waardoor we nu met 17 medewerkers met alle plezier onze klanten helpen.

Wat kan er beter in Nieuwegein ? Ik zou graag zien dat het stuk Herenstraat een betere uitstraling krijgt. En als ondernemer zie ik de leegstand van winkels wel als een probleem. Maar niet te negatief, Nieuwegein heeft ook best veel mogelijkheden maar je moet het wel zien en er van genieten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk