‘Wie is daar goochelaar in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Roy van Rossum.

Arend Bloemink: ‘Een Nieuwegeinse goochelaar (nou ja, tegenwoordig wonend in Vleuterweide, wèrkend in Nieuwegein), die met een serie op YouTube onder de titel ‘Goochelen Doe Je Zo’ wereldwijd bekeken wordt, die móet natuurlijk een keer in het Portret Van De Week. En als zich dan een mooie actuele gelegenheid voordoet, bijvoorbeeld een typische Roy-workshop op 16 mei aanstaande, dan is de tijd daar!’

‘Ik ontmoet Roy, vergezeld van zijn chauffeur/assistent Eddy, op een zonnige aprilmiddag op het Marktplein. Roy vertelt en goochelt, voor mij en voor mijn camera. En dan komen er twee nieuwsgierige kinderen bij kijken. Tja, wat doe je dan, dan vraag je aan de respectievelijke moeders of het goed is dat Roy ze een kaartentruc toont. En of ík dat dan mag fotograferen. De moeders zijn akkoord, fijn! Roy gaat aan de gang en brengt beide kinderen in verbazing… Oh ja, wanneer de moeders zich bij mij melden (info@oopsfotos.nl) dan zorg ik dat ze een paar foto’s thuisgestuurd krijgen!’

Meer weten over Roy en zijn komende workshop? Lees onder de foto’s Roy’s antwoorden op de vier (altijd dezelfde) vragen en kijk vooral eens op zijn Youtube kanaal.

Wie ben je ?
Roy van Rossum, 42 jaar, getrouwd, drie kinderen (jongen van 16, meisje van 14, jongen van 11)

Wat doe je in het dagelijks leven ?
Ik ben goochelaar van beroep en treed op in Nederland en België. Met mijn YouTube serie Goochelen doe je zo ben ik met zo’n 5.5 miljoen views de meest bekeken goochel serie op YouTube van Europa. In deze serie Goochelen doe je zo doe ik goochel trucs en leg deze ook uit. Het zijn vaak BNN’ers die in mijn video’s opduiken om mijn te assisteren bij de goocheltrucs.

Zo waren Matthijs van Nieuwkerk, Henk Wesbroek, Gers Pardoel, Hans Klok en Toni Peroni o.a. al eens te gast en bleven in verbazing achter. Naast de serie Goochelen doe je zo heb ik ook de streetmagic serie The City of Magic waar ik in Utrecht Centrum willekeurige voorbijgangers aan hou en een close up truc laat zien. Dit heb ik recent ook gedaan met de selectie van FC Utrecht op het trainingscomplex Zoudenbalch bij het ontbijt voor de training.

Ik ben goochelaar geworden omdat ik een hit op YouTube scoorde met een filmpje waarin ik een krant doorscheurde en daarna weer heel openvouwde. Kort hierna werd ik gevraagd op te treden dus ik leerde mijzelf via YouTube nota bene een paar trucs aan en ging als ‘goochelaar’ op pad. Dit ging zo goed dat ik mijzelf heb door ontwikkeld in dit magische vak tot professioneel goochelaar. Tot de dag van vandaag maak ik dus nog steeds YouTube filmpjes.

Binnenkort komt deel 125 uit, een jubileum nummer met als assistenten Magic Unlimited, met de kinderen van Hans Kazan. Ik was namelijk in deel 100 met Hans Kazan de Dom op gegaan om op 100 meter hoogte deel 100 op te nemen.

Hoe lang woon of werk je al in Nieuwegein ?
Geboren en getogen in het mooie Vreeswijk maar ik woon tegenwoordig in Vleuterweide. Ik voetbal (bij JSV) en oefen met goochelen (mijn werk dus) nog altijd in Nieuwegein.

Wat kan er beter in Nieuwegein ?
Beleving… Alles in Nieuwegein is zo ‘gewoon’. Prima winkelcentrum Cityplaza, lekker eten op het Oude Dorp maar ik mis de echte beleving. Sinds ik mijn eerste woordjes kon spreken weet ik niet beter of Nieuwegein is een ‘slaapstad’. En tot de dag van vandaag mis ik die echte sfeer zoals je wel in IJsselstein hebt bijvoorbeeld dus wat mij betreft is Nieuwegein tot de dag van vandaag nog steeds die slaapstad die ik graag zou wakker toveren…

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren