‘Wie is daar 50 jaar getrouwd in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Henk en Elly Lammerts.

Arend Bloemink: ‘Bij de redactie kwam een bericht binnen van Margot Lammerts. Zij liet weten dat het woensdag 29 augustus 2012 vijftig jaar geleden is dat haar ouders, Henk en Elly Lammerts, in het huwelijk traden. Of ‘we’ daar iets aan kunnen doen…? Nou, de Digitale Stad Nieuwegein zou pen.nl niet zijn als ‘we’ daar niet op in zouden gaan. Dus vroegen we Margot haar ouders de vijf, altijd dezelfde, vragen te laten beantwoorden. Aansluitend maak ik dan altijd een foto-afspraak met het Portret. In het geval van dit Portret verloopt de communicatie via Margot. Na wat heen en weer bellen weet Margot het zo te regelen dat het bruidspaar twee dagen ná de feestelijke dag thuis te fotograferen is. Dan is het zo ver. Als op mijn aanbellen de deur open gaat, staat daar de bruidegom. In korte broek. Verbaasd vraagt hij me binnen. Daar zit de bruid. Zij is net zo verbaasd als haar echtgenoot even daar voor. Ook is dochter Margot aanwezig. Zij heeft haar ouders niet geïnformeerd over het maken van het Portret. Het moet immers een verrassing zijn… Nou, dat IS het dan ook. Verrassing of niet, Henk kleedt zich snel om en vlijt zich naast Elly op de bank. Ik kan aan de gang, fotograferen. Ik wíst dat ik Henk en Elly nog wat moest vragen… maar ik vergat het volledig. De laatste van de vijf altijd dezelfde vragen vraagt naar wat er volgens het Portret beter kan in Nieuwegein. Vanwege de verrassing vulde Margot de vragen in. Maar die laatste vraag… Enfin, die laatste vraag vergat ik dus te stellen, waardoor die vraag open is gebleven.’

Klik op het cameraatje hieronder en maak nader kennis met Henk en Elly door het bekijken van de foto’s en het lezen van de vijf, altijd dezelfde, vragen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk