‘Wie geeft daar les in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Jos Visser.

Arend Bloemink: ‘Onlangs mocht Jos Visser, directeur van het opleidingsbedrijf voor de bouw- en afbouw in Nieuwegein (de SPBU en het SCN aan de Utrechthaven in Nieuwegein), de hoofdprijs in ontvangst nemen van Rabobank’s Samenspel. Een prachtige beloning voor hèt idee om de jongeren die bij Jos’ organisatie een opleiding gericht op de bouw volgen in deze ‘bouwarme’ tijd tóch vier dagen in de week praktijkervaring op te laten doen. Jos en zijn mensen richtten daartoe, bij het huidige gebrek aan voldoende mogelijkheden de leerlingen bij een bedrijf werkervaring te doen opdoen, de Construction Company en de Paint Factory op. Twee ‘eigen’ bedrijven waar de jongeren onder deskundige begeleiding van hun leermeester(s) aan de bouw gerelateerde werkzaamheden verrichten. Een pracht initiatief. Een initiatief dat terecht door de Rabobank tot winnend Samenspel is verkozen. Samenspel tussen de Construction Company en de Paint Factory enerzijds en organisaties en gemeenten anderzijds.’

‘Ik trof Jos Visser voor een portretsessie terwijl hij nog, temidden van zijn medewerkers, van zijn lunch genoot. Voor het maken van zijn Portret Van De Week togen we naar zijn kamer, zijn werkruimte. Veelal fotografeer ik het Portret terwijl ik wat vragen stel in zijn of haar eigen omgeving en tijdens het beantwoorden van de vragen. Nou, bij Jos hoefde ik weinig vragen te stellen. Jos is met hart en ziel verknocht aan zijn bedrijf, zijn medewerkers, zijn pupillen, het heden en de toekomst waardoor een enkele vraag meteen volop reactie, expressie en mooie beeldmomenten opleverde.’ Klik op het cameraatje hieronder en leer Jos beter kennen wanneer hij op geheel eigen wijze de vijf, altijd dezelfde, vragen beantwoordt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk