‘Wie filmt daar voor de Digitale Stad Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Bart van Rooijen.

Arend Bloemink: ‘Wanneer ik naar de voordeur van het Portret van déze Week loop, ziet hij mij al vanuit een heerlijk luie stoel aankomen. Een korte zwaai naar elkaar, een druk op de bel (waarom eigenlijk nog, hij heeft me allang gezien) en de deur zwaait open. Met een big smile en een compliment voor mijn stipt op tijd aanwezig zijn heet Bart me welkom. Nodigt me binnen en meteen hebben we van alles te bepraten over de schitterend uitgevoerde verbouwing van Bart’s huis. De aangename toon is gezet.’

‘We beginnen de portretsessie in de ‘studio’. De werkhoek van Bart en zijn vrouw Liesbeth. Als snel opent Bart een forse koffer, met daarin zijn video-apparatuur. De video-apparatuur waarmee Bart sinds kort reportages maakt voor pen.nl. En dan, wanneer ik in de tuin nog even met Liesbeth sta te babbelen, staat Bart mij te videoën (wát een woord) en sta ik hèm te fotograferen. Ben benieuwd of hij mij een beetje ‘lekker’ heeft ‘opgenomen’. Hoe de foto’s zijn geworden is hier te beoordelen.’

Nader kennismaken met pen.nl’s videograaf Bart van Rooijen?  Lees in de antwoorden op de vijf (altijd dezelfde) vragen onder anderen wat Bart vindt van en over Nieuwegein èn hoe hij weer opnieuw aan het videoën is geslagen. Ook filmen voor pen.nl? Lees hier meer.

Wie ben je?
Ik ben Bart van Rooijen, 65 jaar en gepensioneerd. Ik heb 40 jaar in het basisonderwijs gezeten en de laatste 10 jaar in de ICT van het onderwijs. Voor het openbaar basisonderwijs in Nieuwegein en IJsselstein was ik de bovenschoolse ict-er.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Sinds mijn pensioen  heb ik me gestort op een ingrijpende verbouwing van ons huis en het bouwen van een blokhut. Daarnaast ben ik bezig met houtbewerking van vogelhuisjes via design-kerstbomen tot tafeltjes. Meestal in opdracht. Op een gegeven moment heb ik door lovende kritieken over mijn vakantiefilms de draad van het hobbyfilmen weer opgepakt. In de jaren 70-80 ben ik lid geweest van de Nova, de vereniging voor amateursmalfilmers. Via via kwam ik in contact met zzp-ers die wel een promotiefilmpje wilden hebben. Zo kwam van het een het ander en toen PEN filmers zocht was de stap naar PEN maar klein, omdat ik in het verleden onderwijsartikelen schreef voor PEN.

Naast bovenstaande heb ik ook nog veel lol in het onderhouden van onze grote tuin. Daar gaat ook de nodige uren inzitten.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Ik woon in Doorslag sinds 1983. Daarvoor woonde ik in Maarssenbroek

Wat vind je van Nieuwegein?
Prima stad om te wonen en te werken. Goede uitvalsbasis om snel ergens in de regio te zijn en om samen met mijn vrouw lange fietstochten te maken. (ook een liefhebberij). ’s Avonds valt er in Nieuwegein (op de Kom en bioscoop na) weinig te beleven. Om half twaalf is het in het centrum uitgestorven.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
De constante dreiging van afbraak van het openbare groen. Met wortel en tak dit soort ideeën uitroeien. Niet steeds maar proberen om stukjes van het park af te snoepen voor woningbouw. Leegstaande kantoorpanden  kunnen hier ook voor gebruikt worden.

Een afsluiting van het tochtgat tussen de Kom en het gemeentehuis zou erg welkom zijn. Zodra het niet meer waait heeft het ook zin om gezellige terrasjes te maken. Anders ontstaat er alleen maar golfslag in je glas.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren