‘Wie coacht daar kinderen in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Carola van Meteren.

Arend Bloemink: ‘Op een regenachtige winterdag bel ik aan bij het Portret Van De(ze) Week, Carola van Meteren. Als de deur open gaat, glijdt het natte, kille gevoel meteen van me af. Daar is Carola: open, warme, belangstellende blik en ontvangst. Ze laat me (zoals dat ‘heurt’) voorgaan, de trap op. We komen in haar werkvertrek: een heerlijk lichte kamer, vriendelijk ingericht.’

‘De ruimte voelt goed, brengt rust. Op tafel liggen wat gepolijste kiezelstenen, wat houten doosjes, een mindboard. In ene hoek staat een kleine boksbal, … Kortom, allemaal zaken die de kinderen die Carola komen bezoeken op hun gemak stellen, afleiden, activeren, doen denken, aan het praten brengen…’ Klik op het cameraatje hieronder en leer via Carola’s reacties op de vijf (altijd dezelfde) vragen wat zij beroepsmatig doet en hoe zij over Nieuwegein denkt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk