‘Wie blinkt daar uit in het MBO in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Rosa Lens.

Arend Bloemink: ‘Dinsdagmiddag. Half vijf. Dat is het moment waarop ik heb afgesproken met het Portret Van De Week, van déze week. Nadat ik mijn autootje geparkeerd heb, loop ik naar de voordeur om aan te bellen. Ik moet zijn op nummer 14, maar ik kom uit bij nummer 16. Dat is dus niet goed. Uhm, oké, één huis verder blijkt nummer 18 te zijn… Goed, moet ik dus de andere kant uit. Dat betekent dus aan de andere kant van de zijstraat. Uhhh, dáár heeft het huis het nummer 12… Om me heen kijkend zie ik een raam op de eerste verdieping van wat dan tóch nog een hoekhuis blijkt te zijn open gaan. Een vrolijke meid zwaait naar me en meteen zie ik het, huisnummer 12. Wat gek, helemaal aan voorbij gelopen.’

‘Aanbellen hoeft nu niet. Ik ben al ontdekt en al heel snel gaat de voordeur open. Dezelfde vrolijke meid zwaait de deur open en verwelkomt me met ‘ha, de fotograaf’. Vrolijk, hartelijk, open, gezellig: Rosa Lens, oftewel het Portret Van De Week. Rosa, geboren en getogen in Nieuwegein, is verkozen Uitblinker van MBO Utrecht als studente van de Utrechtse Dansacademie. Nu Rosa, gefotografeerd in een fantastische danspose, inmiddels in alle (Nieuwegeinse) media te zien is geweest, lijkt mij het moment gekomen Rosa eens, al babbelend, als Rosa te fotograferen.’ Klik op het cameraatje hieronder en maak middels de foto’s en haar antwoorden op de vijf altijd dezelfde vragen nader kennis met de (nog) Nieuwegeinse superdanseres Rosa Lens. Op haar stemmen kan hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk