Wethouders onderschrijven belang tweetalig Vmbo

De wethouders Helen van den Berg (onderwijs) en Wouter Kolff (economie) van de gemeente Nieuwegein zullen op woensdag 26 oktober een werkbezoek brengen aan de Vmbo vestiging van het Anna van Rijn College.

Het Anna van Rijn College heeft vijftien jaar geleden als eerste school in de provincie Utrecht het Tweetalig onderwijs geïntroduceerd, toen op het VWO. Inmiddels heeft de school tweetalig onderwijs voor alle afdelingen. In het afgelopen schooljaar is de school, opnieuw als voorloper in de provincie, gestart met tweetalig beroepsgericht onderwijs en tweetalig Mavo. En terecht: ook een toekomstige verpleegster, chauffeur of horecamedewerker heeft er veel belang bij het Engels goed te beheersen.

Samen met nog ruim dertig andere scholen in Nederland behoort het Anna van Rijn College tot de koplopers met deze vorm van onderwijs. Reden genoeg voor de beide wethouders om deze innovatieve vorm van onderwijs te bezoeken. Juist omdat ook VMBO scholen excellente leerwegen nodig hebben die een uitdaging bieden voor de leerlingen en tegelijkertijd maatschappelijk van grote waarde zijn. Om kennis te maken met deze voor Nieuwegein en de regio unieke opleiding en om te spreken over de kansen die dit biedt binnen het beroepenveld ontvangt de school de wethouders voor een werkbezoek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk