Wethouders lezen voor op bassischolen

Gemeente Nieuwegein doet samen met elf basisscholen op 10 oktober mee aan de Dag van de Duurzaamheid. Op die dag lezen wethouders en medewerkers van de gemeente Nieuwegein, vrijwilligers van BuitenWijs (samenwerkingsverband op het gebied van natuur- en milieueducatie) en medewerkers van advies- en accountantsbureau Ernst en Young voor over duurzaamheid. Het voorlezen is ’s morgens tussen 8.30 uur en 9.00 uur.

Kinderen vormen de toekomst en daarom is het belangrijk hen bij het onderwerp duurzaamheid te betrekken. Kinderen hebben vaak veel vragen over milieu, klimaat, energie, samenleven en eerlijk delen. Stichting Urgenda, Programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling, de Missing Chapter Foundation en Duurzame PABO zijn initiatiefnemers van de scholenactie.

Op de Dag van de Duurzaamheid laat Nederland zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Steeds meer inwoners en ondernemers werken samen met de gemeente aan een duurzaam Nieuwegein: een Nieuwegein waar we nu en in de toekomst prettig en gezond kunnen wonen, werken en recreëren.

De basisscholen die meedoen aan het initiatief zijn De Trompetvogel, De Veldrakker, De Mauritsschool, De Toonladder Galecop en Toonladder Zuilenstein, De Koningin Beatrixschool locatie Zuilenstein, De Schakel, Vroonestein en De Tweeklank.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk