Wethouder vertelt over recycling en leest voor uit “De wereld van plastic” op OBS de Veldrakker

Maandag 10 oktober 2016 stond in het teken van de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Deze dag startte in Nieuwegein met het voorlezen van een speciaal voor deze dag gemaakte publicatie over plastic (recycling): “De wereld van plastic.” Het is inmiddels de achtste editie van de Voorleesactie die wordt georganiseerd door Duurzame PABO, Missing Chapter Foundation, Urgenda en DuurzaamDoor.

Kinderen hebben hun eigen gedachten en ideeën rondom het thema Plastic in tekeningen vastgelegd. Deze zijn als illustraties in het boek opgenomen. Het thema Plastic wordt vanuit een positieve insteek benaderd. Dus niet alleen over problemen als plastic soep, maar vooral over plastic als materiaal, als grondstof, inclusief inzameling en hergebruik.

Ook de Openbare School De Veldrakker in Nieuwegein deed mee met deze voorleesactie. In alle groepen werd maandagmorgen voorgelezen door betrokken ouders. De voorlezer in groep 8 was de wethouder van onderwijs Peter Snoeren.

OBS De Veldrakker besteedt al meerdere jaren aandacht aan duurzaamheid. Directeur Ed Booms: ‘In ons onderwijsaanbod wordt ook stelselmatig ruimte gemaakt voor duurzaamheid. Dit gebeurt in de reguliere lessen, in projecten en ook in gedrag. Voorbeelden hiervan zijn o.a. de schooltuintjes, het spaarzaam zijn met water en licht, het apart houden van papier, het inzamelen van batterijen. De kinderen zijn er zich van bewust dat hun eigen gedrag belangrijk kan zijn voor het behouden van een duurzaam leefklimaat.’

Voordat de wethouder ging voorlezen uit het boek “De wereld van plastic” reikte hij een knikkertegel uit aan de school die volledig is gemaakt van gerecycled plastic. Onze videograaf Bart van Rooijen was op locatie om bovenstaande impressie voor u te maken.

wethoudersnoerenrecycle

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk