Katern

Wethouder Martijn Stekelenburg (SP) stuurt tips aan de staatssecretaris

Wethouder Martijn Stekelenburg (SP) heeft een aantal belangrijke tips verzameld voor het inwerkprogramma van de kersverse staatssecretaris van Sociale zaken en werkgelegenheid Tamara van Ark. In een persoonlijke brief deelt de Nieuwegeinse wethouder zijn ervaringen met de participatiewet en het armoedebeleid.

In de afgelopen jaren deed Stekelenburg ervaring op met de participatiewet. In zijn brief aan van Ark stelt hij dat de participatiewet een aantal ongewenste uitwerkingen heeft waardoor mensen te weinig gestimuleerd worden om economisch zelfstandig te zijn. Ook worden de middelen die gemeenten krijgen aan de orde gesteld. Gemeente Nieuwegein is steeds succesvoller met het realiseren van zogenaamde garantiebanen voor mensen met een arbeidshandicap. Echter de gelden die het Rijk hiertoe verstrekt, zijn onvoldoende om aan de ambities vorm te geven. Gemeenten komen zwaar tekort op het participatiebudget. Dat is een strijdigheid in de beleidsvoornemens wat hem betreft.

Stekelenburg over zijn actie: ’Het leek me gepast nu het einde van mijn eigen termijn in zicht komt, en de termijn van de staatssecretaris net begonnen is, om haar deelgenoot te maken van mijn bevindingen. Ik reken erop dat ze hiermee vol aan de slag gaat’!

Klik hier voor de brief.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren