Wethouder Jeugd Nieuwegein in actie voor pleegzorg op startdag landelijke campagneweek

Woensdag 31 oktober jl. is de vierde editie van de landelijke Week van de Pleegzorg gestart. Dit jaar wordt voor pleegzorg aandacht gevraagd via ‘Doneer je sporthek’, in navolging van de succesvolle spandoekenactie op schoolpleinen. Zo werden in Nieuwegein bij aanvang van de campagneweek door wethouder Jan Kuiper hoogstpersoonlijk bij tennisvereniging Rijnhuyse en bij Gym Nieuwegein, in aanwezigheid van pleegzorgorganisatie De Rading, campagne spandoeken opgehangen. Om samen het belang van pleegzorg te benadrukken én met elkaar aandacht te vragen voor het tekort aan pleegouders. Onze videograaf Bart van Rooijen was ter plekke bij tennisvereniging Rijnhuyse en sprak met een pleegouder en wethouder Jan Kuiper.

Pleegouders zijn nog steeds hard nodig
Op dit moment telt Nederland circa 23.000 pleegkinderen (van 0 tot 21 jaar) die voor korte of lange tijd niet thuis kunnen wonen. Dankzij landelijke en regionale wervingsactiviteiten nam het aantal nieuwe pleegouders het afgelopen jaar toe. Alleen onvoldoende. Dit betekent dat nog steeds kinderen te lang op een passend pleeggezin wachten. Ook in Nieuwegein.

Verschillende vormen van pleegzorg
Vaak zijn pleegouders bekenden van het kind. Zoals een oom en tante, opa en oma of vrienden van het gezin. Maar er zijn ook onbekende mensen die pleegouder willen zijn, want niet ieder kind kan bij familie of bekenden terecht.

Om pleegouder te worden hoef je geen ‘standaard’ gezin te hebben. Iedereen die het leuk vindt en in staat is een kind of jongere veilig en gezond op te voeden, kan zich als pleegouder aanmelden. Dus ook alleenstaanden, samenwonende of getrouwde stellen en samengestelde gezinnen, met of zonder kinderen.

Hele week of alleen weekenden voor pleegkind zorgen
Pleegzorg gaat veelal over zeven dagen per week voor een pleegkind zorgen, maar alleen een weekend per twee weken of maand kan bijvoorbeeld ook. Meer weten over pleegzorg in Nieuwegein? Neem een kijkje op www.rading.nl of bel met De Rading op 030 – 272 43 53.

Op de foto staan v.l.n.r.: Rob de Munk (bestuurslid tennisvereniging Rijnhuyse), Renate de Vries (directeur De Rading), jeugdlid van de club, Bianca de drie (pleegmoeder), Jan Kuiper (wethouder jeugd)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren