Wethouder Jan Kuiper hijst regenboogvlag op Paarse Vrijdag

Vandaag vrijdag 13 december, is het Paarse Vrijdag. Een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden.

Sommige kinderen die bijvoorbeeld homo of lesbisch zijn, vinden het soms lastig om er op school over te praten. Met de paarse kleren willen kinderen laten zien dat het niet uitmaakt op wie je verliefd wordt.

Wethouder Jan Kuiper: ‘Ook vandaag de dag is het voor veel jongeren niet vanzelfsprekend zichzelf te kunnen zijn. Uitkomen voor je seksuele geaardheid blijft voor sommige jongeren onveilig. Daarom hijsen wij in Nieuwegein op Paarse Vrijdag de regenboogvlag die symbool staat voor diversiteit’

Regenboogvlag
De kleur paars staat voor kracht. Ook zit de kleur in de regenboogvlag. Die wordt vaak gebruikt als symbool voor homo’s en lesbiennes.

Wethouder Jan Kuiper

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren