Wethouder Adriani beraadt zich op zijn positie

PvdA Wethouder Hans Adriani beraadt zich momenteel op zijn positie als wethouder. Vrijdagmorgen tijdens een persconferentie heeft hij laten weten dat hij na het weekend laat weten of hij aanblijft als wethouder. Adriani is onder andere belast met wonen, woningbouw en volkshuisvesting. In de raadsvergadering van donderdagavond 28 januari liep de wethouder kwaad weg nadat de gemeenteraad, op initiatief van de Verenigde Senioren Partij (VSP), agenda punt 8 (vaststelling Blokhoeve Oost) van de agenda had laten halen, niet te behandelen en terug te verwijzen naar commissie-ROM ten behoeve van de bewoners. Ook coalitie partijen VVD en de SP gingen hiermee akkoord als ook alle oppositie partijen, waardoor een meerderheid werd behaald. Het ging hier over het voorstel inzake vaststellen bestemmingsplan Blok Oost en bekrachtiging van de opgelegde geheimhouding ten aanzien van de bijlage Overzicht indieners zienswijzen. Op dit plan is veel kritiek.

In Blokhoeve Oost zijn 114 woningen en 90 appartementen gepland, hiervoor zou een deel van het water langs de Bongerdhoeve gedempt moeten worden. De bewoners aan de overkant van het water zijn het hier niet mee eens. Het water zou dan van 43 naar 23 meter breedte op bepaalde punten worden gebracht. De bewoners kregen, desondanks dat ze allerlei alternatieven aanbrachten geen luisterend oor bij de wethouder.

Ton de Mol van de VSP: ‘In de commissie vergadering ROM van 14 januari j.l. hebben een aantal insprekers tevens zienswijzenindieners tegen bestemminsplan Blokhoeve-Oost bezwaren naar voren gebracht tegen het gedeeltelijk dempen van de watergang en de bouw van woningen, zij beschouwen dit als een onevenredige aantasting van hun woon en leefklimaat. Aangezien de expliciet opgedragen taak aan de gemeenteraad om in het kader van een goede ruimtelijke ordening de verschillende belangen af te wegen die bij gebruik van de in het plan begrepen grond, opstallen en bestemmingen vinden wij het noodzakelijk dat wij als gemeentebestuur deze bezwaren alsnog serieus dienen te behandelen voor we tot een definitief besluit komen.’

Volgens Adriani moet het debat over het bestemmingsplan voor de wijk wel gevoerd kunnen worden. ‘Ik moet voor mezelf bedenken of dat voldoende kan.’ Projectontwikkelaars Trebe en BDP vrezen nu ernstige vertraging met het bouwproject.

Ex PvdA raadslid Haseena Bakhtali laat in een Tweet weten: ‘En dan te bedenken dat hij eigenlijk al had moeten vertrekken toen zijn bouwplannen Helmkruid en Rijnhuizen onlangs strandden.’ Raadslid Martin Monrooij (ChristenUnie) vindt het weglopen ‘een zeer verrassende wending’ in de discussie omtrent dit item. Bakhtali (Stadspartij Núwegein) gooit nog eens extra olie op het vuur, maar jah, zij is een afvallige van de lokale PvdA, en laat weten: ‘Als je bouwplannen maakt a la bewoners-mogen-barsten, dan is ‘t een kwestie van tijd dat je als wethouder zult barsten.’ Raadslid Tom Verhoeve, D66 Nieuwegein laat weten dat politiek in ieder geval niet saai is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk