Werkzaamheden Merwedekade Nieuwegein

Rijkswaterstaat werkt sinds maandag 23 januari jl. aan het herstel van de kade bij de Herenstraat en de Utrechtsestraatweg in Nieuwegein die op 13 januari jl. is ingezakt. Afgelopen weekend voerde Rijkswaterstaat voorbereidend werk uit zodat de eigenlijke werkzaamheden op maandag 23 januari direct konden starten. De verwachting is dat er circa 5 dagen nodig zijn om het werk uit te voeren.

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van een damwandscherm ter plaatse van de verzakking en een steunconstructie voor het bovengenoemde deel van de kade. De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Nieuwegein en worden uitgevoerd door onze opdrachtnemer Van Doorn uit Geldermalsen.

Op vrijdag 13 januari meldde de gemeente Nieuwegein aan Rijkswaterstaat dat een stuk kade bij de Herenstraat en de Utrechtsestraatweg in Nieuwegein is ingezakt. Rijkswaterstaat heeft langs dit stuk kade direct de weg afgezet en bouwhekken geplaatst zodat het voor verkeer en voetgangers niet meer mogelijk is op de betreffende kade te komen.

Op dinsdag 17 januari bleek uit een duikinspectie dat de constructie van de kade onder water in slechte staat is. Rijkswaterstaat gaat daarom over een lengte van 80-100 meter, de kade stutten en niet alleen ter plaatse van het ingestorte deel.

Het Merwedekanaal behoort niet tot het hoofdvaarwegennet. Rijkswaterstaat heeft als beheerder van het hoofdvaarwegennet maar beperkte capaciteit en middelen voor de overige vaarwegen zoals het Merwedekanaal beschikbaar.

Na afloop van de werkzaamheden is dit deel van de kade tot definitief herstel, niet meer beschikbaar als aanlegplaats voor de recreatiescheepvaart. Daarnaast onderzoekt Rijkswaterstaat vergelijkbare kadeconstructies langs het Merwedekanaal, om te bepalen of het risico op vergelijkbare voorvallen bestaat en welke maatregelen daarbij nodig zijn.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk