Vluchtende snelheidsduivels op motorscooter halen nat pak na achtervolging

In de nacht van woensdag op donderdag 25 juni jl. heeft de politie in Nieuwegein twee personen aangehouden. Zij reden op, zoals later bleek, een gestolen motorscooter zonder kentekenplaat op de Ravenswade op industriegebied Plettenburg in Nieuwegein.

De politie Vijfheerenlanden op Facebook: ‘Afgelopen nacht ondersteunden wij onze collega’s bij een melding in Nieuwegein. Toen de twee personen op de motorscooter wegreden op de Ravenswade viel hun oog op een motorscooter met twee opzittenden die hun kant op kwam gereden. In het voorbijgaan zagen de collega’s dat de motorscooter geen kentekenplaat had en dat de mannen er direct vandoor gingen. Hierop werd een achtervolging ingezet die via fietspaden richting Utrecht ging.⁣’

⁣Tijdens de achtervolging, die eindigde op de Verlengde Hoogravenseweg in Utrecht raakten de verdachten een paaltje, waardoor ze vielen. Eén verdachte kon direct worden aangehouden toen hij weer weg wilde rijden. De ander rende weg en sprong over een hek. Daarbij kwam hij hard ten val, maar verdween wel tijdelijk uit zicht.

Omwonenden zagen de vluchtende man echter rennen en wezen de politie in de juiste richting. Hierop kon hij na korte tijd ook worden aangehouden. Deze verdachte had een nat pak gehaald en miste ook zijn schoenen. Eén van die schoenen bleek nog naast de motorscooter te liggen.

⁣Beide verdachten zijn voorgeleid bij de Hulpofficier van Justitie en het onderzoek naar heling van de scooter is in volle gang. Ook kunnen zij meerdere bekeuringen tegemoet zien voor de gemaakte verkeersovertredingen tijdens hun vlucht.⁣

⁣‘Een mooie samenwerking waarbij we de betrokken collega’s en omstanders willen bedanken’ aldus de politie op Facebook.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk