Werkzaamheden Koninginnensluis zullen 24 oktober worden hervat

Rijkswaterstaat zal maandag 24 oktober aanstaande weer starten met de tweede fase van de restauratiewerkzaamheden aan de Koninginnensluis in Vreeswijk. Tijdens de restauratie zullen de sluisdeuren bij de Emmabrug aan de Lekzijde uitgehezen worden om op een andere locatie te voorzien van nieuwe verflagen. De sluis bij de Emmabrug wordt tijdelijk dichtgezet met schotbalken. Ook alle trappen in de sluis worden voorzien van natuursteen alsook het voegwerk van de sluiswand zal worden aangepakt.

De werkzaamheden gaan voor de omwonenden niet onopgemerkt voorbij. Het werkterrein wordt afgezet met bouwhekken en de aannemer legt enkele tijdelijke parkeerplekken aan, zodat de openbare parkeerplaatsen niet gebruikt hoeven te worden. Van 4 t/m 18 november zijn voor de woningen aan de Koninginnensluis tijdelijk 5 openbare parkeerplaatsen opgeheven in verband met de werkzaamheden aan de natuurstenen trappen.

In verband met hijswerkzaamheden aan de sluisdeuren bij de Emmabrug is deze brug gestremd tussen: Woensdag 26 tot en met vrijdag 28 oktober tussen 07.00 uur – 17.00 uur. Dinsdag 13 december tussen 07.00 uur – 17.00 uur. en woensdag 14 december tussen 07.00 uur – 12.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de Wilhelminabrug. Borden geven ter plaatse de omleidingsroute aan.

Van 24 oktober t/m 23 december is, buiten het recreatieseizoen, de Koninginnensluis gestremd voor de scheepvaart. Omvaren kan via de Prinses Beatrixsluis. De verwachting is dat de Koninginnensluis op 23 december om 17.00 uur weer beschikbaar is voor de scheepvaart.

Aannemer Ooms Construction houdt zoveel mogelijk rekening met lokale evenementen. Zo wordt op 5 december het noordelijke gedeelte van de sluis tijdelijk opengesteld zodat Sinterklaas bij de Wilhelminabrug kan aanmeren. Tijdens Vreeswijk bij Kaarslicht op 14 december worden twee schepen tijdelijk toegelaten tot dit gedeelte van de sluis.

De renovatiewerkzaamheden zijn 23 december 2016 niet gereed. Begin 2017 vinden nog meer werkzaamheden plaats. Ook dan is een scheepvaartstremming nodig. Naar verwachting is de renovatie eind maart 2017 afgerond. Begin 2017 volgt meer informatie.

artikel47297-nieuwe_sluisdeur_koninginnensluis_gelicht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk