Werkzaamheden aan Oranjebrug, Vreeswijk blijft bereikbaar

In Vreeswijk is de komende tijd een aantal ingrijpende projecten tegelijkertijd in uitvoering. Het gaat om de werken van Rijkswaterstaat aan de Beatrixsluis, de sloop van het voormalige zwembad de Pinguïn en de renovatie van de Oranjebrug. Om er voor te zorgen dat Vreeswijk tijdens de uitvoering bereikbaar blijft, zijn de werkzaamheden op elkaar afgestemd. De uitvoering van de drie grote werken heeft gevolgen voor de bereikbaar van Vreeswijk. De gemeente Nieuwegein doet er alles aan om Vreeswijk bereikbaar te houden en om met elkaar Vreeswijk tegelijk zijn mooie toekomst te geven.

Oranjebrug
Het groot onderhoud aan de Oranjeburg start op maandag 29 april na Koningsdag en duurt tot 2 augustus. Vanaf 29 april is de Oranjebrug afgesloten voor alle verkeer. Voor de woonarken geldt dat scheepvaart kan plaatsvinden tot en met 28 april en pas weer na 2 augustus. Voor voetgangers en fietsers ligt er vanaf 29 april een pontonbrug ter hoogte van de Oranjebrug. Het overige verkeer waaronder het openbaar vervoer wordt omgeleid met borden.

Achtergrond
Het groot onderhoud aan de Oranjebrug kan niet langer wachten. Delen van de brug zijn aangetast door betonrot en worden daarom vernieuwd. Ook moderniseren we tegelijkertijd de installatie van de brug.

Openbaar vervoer
De halte aan de Koninginnenlaan is opgeheven vanaf 29 april tot 2 augustus. Er komt hiervoor in de plaats een tijdelijke noodhalte in de Rijnlaan hoek Oranjestraat. Zie hier voor aangepaste vertrek- en aankomsttijden. In plaats van de stadsbus rijdt een pendelbus. De pendeldienst rijdt op werkdagen van maandag t/m vrijdag vanaf 06.00 tot 19.30 uur. Op zaterdag en zondag rijdt tot 19.00 uur een taxi op afroep. Het telefoonnummer van de beltaxi is 030-63 65 222 of 06 – 54 30 1313. De taxi rijdt alleen op en neer tussen Vreeswijk en het stadscentrum Nieuwegein.

Pinguïn
De gemeente Nieuwegein is gestart met de sloopwerkzaamheden van Zwembad de Pinguïn. De bovenbouw is al gesloopt alleen het zwembad zelf moet nog worden weggehaald. Hierna wordt het terrein opgevuld en opgeleverd. In de toekomst is er kleinschalige woningbouw gepland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren