Werkzaamheden A12 geven mogelijk overlast

Rijkswaterstaat verbreedt binnenkort de parallelrijbaan tussen knooppunt Oudenrijn en afrit Nieuwegein (16) nabij Papendorp. Hierdoor verbetert de doorstroming voor het verkeer op de parallelrijbaan richting Arnhem. In de periode van eind maart tot half mei voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan deze verbreding. Omwonenden hebben inmiddels een brief gehad i.v.m. mogelijke geluids- en verkeershinder.

Van vrijdag 4 april 20.00 uur tot maandag 7 april 05.00 uur treedt voor de eerste keer verkeershinder op tijdens weekendwerkzaamheden.
Voor de verbreding is het noodzakelijk om een aantal oude wegportalen te vervangen. Ook worden vangrails verplaatst. Tijdens de werkzaamheden zijn op de parallelrijbaan minder rijstroken beschikbaar. De verbindingswegen en de op- en afrit Nieuwegein (16) richting Arnhem zijn afgesloten.

Op vrijdag 4 april en zaterdag 5 april wordt de parallelrijbaan in de nachtelijke uren geheel afgesloten voor verkeer tussen knooppunt Oudenrijn en afrit Kanaleneiland (17). Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een extra reistijd van ongeveer 15 minuten. Informatie over de verkeershinder tijdens de werkzaamheden, zoals afsluitingen en omleidingsroutes, vindt u op de website Van A naar Beter.

In het weekend van vrijdag 2 mei tot maandag 5 mei vindt voor de tweede keer verkeershinder plaats op de parallelrijbaan. Vanaf half mei kan het verkeer gebruik maken van de extra rijstrook.
Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.
Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen werkzaamheden worden uitgesteld.
In knooppunt Oudenrijn wordt binnenkort ook de parallelrijbaan A12-A2 (Utrecht richting Den Bosch) verbreed ten behoeve van een betere doorstroming van het verkeer. Deze werkzaamheden worden in mei en juni van dit jaar uitgevoerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk