Werkschependag op de Museumwerf Vreeswijk

Donderdag 14 mei a.s. op hemelvaartsdag, organiseert de Varende Model Boot Club het Anker, samen met de Museumwerf, de landelijke werkschependag. Aan de Wierselaan 113 komen ruim 70 modelbouwers uit Nederland, Duitsland en België bij elkaar om hun creaties te tonen aan elkaar en aan geïnteresseerden. De toegang is gratis. Op drie verschillende plaatsen op de werf kunnen de modelbouwers varen; de Vaartse Rijn, het hellinggat en in een bassin van 7 x 7 meter welke speciaal voor deze dag op het Buitenwegplein is opgebouwd. Bezoekers zijn welkom van 10.00 uur tot 17.00 uur op de Museumwerf Vreeswijk aan de Wierselaan 113 in Vreeswijk.

De organisatie verwacht een gevarieerd scala aan schepen; slepers, bevoorradingsschepen, container schepen, baggerschepen enz. maar ook booreilanden, drijvende- en varende kranen en zelfs duikboten!. Naast de schepen zal ook aandacht zijn voor het bouwen van deze objecten en uiteraard welke technieken hiervoor gebruikt worden met o.a. demonstraties met 3D printers.

Bijzonder op deze dag is een groep zeer ervaren modelbouwers die zich de m@illine groep noemen. Deze groep bouwt haar schepen uitsluitend schaal 1:50 en geven demonstraties met hun schepen waarbij de werkzaamheden van hun grote broers echt worden nagebootst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren