Werkloze jongeren komen door Let’s Move in beweging

Op donderdag 7 december 2017 rondden dertien jongeren het sportieve traject Let’s Move af. Doel van dit 12-weekse traject is om jongeren tussen de 18 en 27 jaar uit de Lekstroomgemeenten in beweging te krijgen door hen te helpen aan een baan, werkervaringsplaats of opleiding. Het is de vierde keer dat Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) in samenwerking met SportID en Sport- en Evenementencomplex Merwestein Let’s Move met succes heeft afgerond.

Wethouder Martijn van Stekelenburg: “De economie trekt aan, het aantal vacatures neemt toe en de werkloosheid daalt. Dat zijn mooie ontwikkelingen voor de werkloosheid onder jongeren. Maar helaas betekent dat niet dat we achterover kunnen leunen. Want een baan vinden is niet voor alle jongeren even gemakkelijk en vanzelfsprekend. Ze hebben een zetje nodig. Hulp om in beweging te komen. En dat biedt dit 12-weekse traject. Iedereen verdient tenslotte een kans op werk. Dat is belangrijk voor jongeren zelf én voor de samenleving.”

Let’s Move
In een korte tijd kregen de jongeren alles wat nodig is om de volgende stap te zetten. Het concept was eenvoudig: twee keer per week kwamen de jongeren bij elkaar. Ze namen deel aan workshops en maakten kennis met uiteenlopende sportactiviteiten, zoals klimmen, kickboksen, trefbal en basketbal. Ook leerden ze de praktijk kennen door bedrijfsbezoeken.

Projectleider Sarena Ostby van WIL: “Je ziet dat het werkt. Waar het voor de jongeren in het begin nog een verplicht nummer was, ging de knop binnen vier weken om. De kracht van het werken in een groep is dat ze ook elkaar aanspreken op hun verantwoordelijkheden en van elkaar leren. Een paar jongeren vroegen op een gegeven moment zelfs of ze echt moesten stoppen als ze ondertussen een baan zouden vinden. Zo leuk en leerzaam vonden ze het.”

Deelnemer Rik Zuiderduin (25): “Na een burn-out en 2,5 jaar revalidatie van lichamelijke blessures ben ik dit traject gaan volgen om weer terug te komen in de maatschappij. Ik geef nu rondleidingen bij DOMunder en heb tijdens de cursus de stap gezet om een andere richting op te gaan. Let’s Move heeft mij echt geholpen om weer terug te komen.”

V.L.N.R. projectleider Sarena Ostby (werkcoach WIL), deelnemer Rik Zuiderduin, wethouder Martijn Stekelenburg, trainer Christian van der Lingen (SportID) en trainer Eva van der Wulp (werkcoach WIL).

2 thoughts on “Werkloze jongeren komen door Let’s Move in beweging

  1. Cees

    Wanneer voor de ouderen of zijn wij al afgeschreven

  2. Gerrit

    Zeer klein percentage, zonder al teveel voorliggende belemmeringen krijgen trajecten,omdat hier eer aan te behalen valt. De meesten biedt men korte werkervaringplaatsen zonder baanintentie. Ook wordt de jongere veelvuldig naar DUO verwezen om studielening en studie te starten om “schadelast” uitkering te verschuiven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren