Werkgroep Rundu doneert muskietennetten aan bewoners in Rundu

De gemeente Nieuwegein heeft sinds 1994 een Stedenband met Rundu. Rundu, een stad met zo´n 70.000 inwoners in het noordoosten van Namibië, ligt in het armste deel van het land, aan de grens met Angola en de rivier de Kavango.

De Werkgroep Rundu houdt zich bezig met alle particuliere initiatieven vanuit Nieuwegein. Zo onderhoudt de werkgroep bijvoorbeeld een groot aantal vriendschapsbanden tussen scholen in Nieuwegein en Rundu. Een goed voorbeeld hiervan is de ‘Red Nose Day’ die de afgelopen jaren werden gehouden op het Anna van Rijn College om geld in te zamelen voor de scholen in Rundu.

Afgelopen week mocht de contactpersoon van de Working Group Nieuwegein en de sinds kort aangewezen Councellor van Rundu, tijdens een ceremonie 83 muskietennetten in ontvangst nemen. Deze netten zijn hoog nodig om ernstige, soms cerebrale malaria te voorkomen bij kinderen onder de 5 jaar. Deze zijn – naast zwangere vrouwen – het meest ‘at-risk.’

’De muskietennetten zijn gefabriceerd door lokale vrouwen, werkzaam bij Mossi Nets in Grootfontein in Namibië. Een mijlpaal dus, voor Nieuwegein en Rundu!’ aldus Willem van Woerden die de portefeuille gezondheidszorg onder zijn hoede heeft binnen de Werkgroep Rundu in Nieuwegein. Met de donatie is een bedrag gemoeid van 750 euro.

One thought on “Werkgroep Rundu doneert muskietennetten aan bewoners in Rundu

  1. SC

    Ik dacht dat de stedenband met Rundu beëindigd zou worden en wel om dezelfde reden waarom snikkend afscheid genomen werd van de Poolse stedenbandstad.
    Als opzeggen achteraf toch te zwaar gevonden wordt, dan snel een werkgroep oprichten voor de Poolse LBTG-etcetera’s. Ze zullen de hulp en bevestiging hard nodig hebben.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!