Katern

Werkbezoek van Chinese delegatie aan Nieuwegein

Een Chinese delegatie uit Hubei (een provincie van China) bracht vrijdag 16 november een bezoek aan Nieuwegein. De delegatie bestond uit ondernemers van diverse bedrijven. Een bedrijf uit de biofarmaceutische technologie, een bedrijf met een speciaal proces voor het spuiten van autointerieurs en een bedrijf gespecialiseerd in en testen van powerbatterijen. Het bezoek was voor één dag aan Nederland met als doel kennismaking met Nieuwegein en verkennen van de mogelijkheden voor kennisdeling en samenwerking . Wethouder Ellie Eggengoor van Economische Zaken ontving de delegatie en vertelde over ondernemen in Nieuwegein en waar ondernemend Nieuwegein zich door kenmerkt.

Uitwisseling
Vorig jaar werd het Chinees nieuwjaar in Nieuwegein gevierd. Een evenement voor ondernemers om elkaar te leren kennen en kennis uit te wisselen. De delegatie kreeg nu meer informatie over de technologie in de distributiecentra op bedrijvenpark Het Klooster en de verbindingen tussen het onderwijs en bedrijfsleven. Onderwerp van gesprek was ook het thema duurzaamheid. Zo werd er ingegaan op hoe powerbatterijen de ondernemers kunnen helpen bij de opslag van energie.

Internationale samenwerking
Het bezoek van de delegatie uit Hubei draagt bij aan het verkennen van de kansen voor internationale samenwerking. Nieuwegein peilt de aankomende jaren het animo onder Nieuwegeinse ondernemers voor een handelsmissie. In de economische visie delen ondernemers het belang van regionale en internationale samenwerking.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren