TV-icoon Henny Huisman lanceert duurzame stripheld MegaWatt in Nieuwegein

Donderdag 14 maart 2024 was Henny Huisman speciale gast op de Toonlander in Nieuwegein. Aan de Lohengrinhof in de wijk Zuilenstein mocht de bekende TV-icoon het stripboek van de duurzame stripheld MegaWatt lanceren. Het stripboek, genaamd ‘De Avonturen van MegaWatt: de Energiebox Superheld’, is bedoeld om kinderen en gezinnen mee te nemen op een leerzame reis van energiebesparing en duurzaamheid.

Henny Huisman: “Als ouder en (over)grootouder voel ik een sterke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een betere toekomst voor komende generaties. Het is fantastisch om betrokken te zijn bij een initiatief zoals MegaWatt van Energiebox, omdat het zich richt op het betrekken van kinderen bij duurzaamheid op een leuke en educatieve manier. Ik geloof dat het essentieel is om jonge mensen bewust te maken van hun rol in het behoud van ons milieu en ik verleen daarom graag mijn steun aan dit mooie initiatief.”

75 kinderen van De Beatrixschool, De Toonladder en Vroonestein uit groep 6 verzamelden zich in de aula voor de lancering van MegaWatt.en luisterden aandachtig naar Henny Huisman. Zo maakte hij de kinderen op een speelse manier bewust om zuinig om te gaan met energie en las hij ook nog een verhaaltje voor uit het stripboek. Daarna deelde Huisman persoonlijk de stripboeken uit aan de kinderen, waardoor ze de eerste waren om de avonturen van MegaWatt te ontdekken. Tot slot kregen de kinderen een interactieve les waarin zij aan de slag gingen met energiemeters en energiebesparende producten. Ook wethouder Marieke Schouten kwam langs o het belang te benadrukken om zuinig om te gaan met energie, Zij is immers wethouder energietransitie, duurzaamheid en klimaat.

Wethouder Marieke Schouten van Nieuwegein: In Nieuwegein zijn er sinds 2017 al meer dan 3.200 huishoudens door Energiebox geholpen met het besparen van energie. De introductie van MegaWatt is een waardevolle aanvulling op de Energiebox-adviezen, doordat we nu ook de kinderen in het gezin betrekken. Met het stripboek maken we het hele gezin op een speelse en educatieve manier bewust van duurzaamheid en energiebesparing. Ik ben blij dat MegaWatt nu niet alleen in Nieuwegein verkrijgbaar is, maar ook in andere gemeenten. Het is een concrete stap naar een duurzame toekomst, waarin kinderen een actieve rol spelen in het behoud van onze planeet.”

MegaWatt, de kleurrijke en energieke superheld, is ontworpen door de Rotterdamse inclusieve illustrator Iré Oyekan. De spannende verhalen en teksten zijn geschreven door Ratna Timmermans, Marise van der Linden en Thijs Melkert, die zich al jaren inzetten voor duurzaamheid en educatie.

Het verhaal van MegaWatt
MegaWatt is een sprankelende superheld die de kracht heeft om de wereld te redden door middel van energiebesparing. Samen met o.a. Donnie Douchetimer, Rayan Radiatorfolie en Lina Ledlamp laat MegaWatt zien hoe gezinnen slimmer kunnen omgaan met energie. Of het nu gaat om het onnodig laten branden van het licht of bewust omgaan met waterverbruik, MegaWatt vliegt of stept te hulp. Via de strips, spelletjes en weetjes leert MegaWatt kinderen hoe we samen het besparen van energie onder de knie krijgen en de aarde een handje kunnen helpen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk