Leden werkgroep Rundu reizen af naar Rundu

Hans van der Boor (foto) en Gerda Kuster van de werkgroep Rundu gaan in september Rundu bezoeken en een groot aantal projecten. Opnieuw wordt de opbrengst van € 5.225,00 van de leerlingenactie Red Nose van het Anna van Rijn College aangeboden aan Rundu Secondary School. Met dit geld kunnen weeskinderen en anderen die geen geld hebben voor schoolgeld toch naar het Voortgezet Onderwijs in Rundu. Vorig jaar was er dank zij de al jarenlange durende actie ook geld nodig voor het aanvragen van een universitaire studie door geslaagde wezen.

De Lucasschool Galecop geeft tekeningen en brieven mee voor de zusterschool Sikanduko. De prins Willem-Alexander school heeft nu ook een relatie met een school in Rundu, de Mupapamaschool. Ook zijn er weer donaties van Kind en Co voor de vorig jaar gestarte twee peuter dagopvangprojecten die nu werk gaan maken van inkomen genererende activiteiten.

Ook wordt de oven feestelijk overgedragen voor het keramiek project. Dit project waarin onderbouwleerlingen van de school ermee aan de slag kunnen en later wordt een coöperatie gestart voor de Fairtrade productie van keramische sieraden en voorwerpen. Daarnaast wordt het startende Fairtrade project armbanden maken en verkopen van Lizza Hilger bezocht. Tevens wordt er een start gemaakt met de evaluatie van de stedenband. Voor meer informatie over de werkzaamheden en projecten van de werkgroep zie de website van de werkgroep.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren